Με Βούτσιτς οι διαπραγματεύσεις για Πρίστινα

Συνεχίζονται και σήμερα οι διαβουλεύσεις τιςσερβικής ηγεσίας ενόψει του αυριανού ογδόου γύρου των διαπραγματεύσεων με την Πρίστινα για το καθεστώς της σερβικής κοινότητας στο βόρειο Κόσοβο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τόμισλαβ Νίκολιτς ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανακοίνωσε ότι στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν, αύριο, στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει και ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο κ. Νίκολιτς εξερχόμενος

για λίγο από τη σύσκεψη της σερβικής πολιτικής ηγεσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

"Ησυμμετοχή του Βούτσιτς στις αυριανές διαπραγματεύσεις με την Πρίστινα δηλώνει την ενότητα που κυριαρχεί στη σερβική ηγεσία και στοχεύει στην επίτευξη της βέλτιστης λύσης για τους Σέρβους" επεσήμανε στη δήλωσή του οΝίκολιτς.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης του Κοσόβου ότι δεν πρόκειται να κάνουν υποχωρήσεις, ο κ. Νίκολιτς τόνισε ότι "αυτό που επιδιώκει η Πρίστινα ποτέ δεν θα γίνει αποδεκτό".

Οπρόεδρος της Σερβίας, σκιαγραφώντας τη στάση που θα τηρήσει η σερβική ηγεσία, ανέφερε ότι "το ελάχιστο που θα επιδιώξει είναι να περιέλθει ο έλεγχος των δικαστηρίων και της αστυνομίας στην ένωση σερβικών δήμων".

Ολοκληρώνονταςτην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Νίκολιτς εκτίμησε ότι "αύριο, στις Βρυξέλλες, τίποτα δεν θα είναι τελειωτικό".

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα