Μεγάλα συλλαλητήρια - Επεισόδια στο Σύνταγμα

Το δικό τους μήνυμα κατά των περικοπών ύψους 13,9 δισ. στέλνουν, ανήμερα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι εργαζόμενοι με την 24ωρη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ  και τα συλλαλητήρια σε όλη την χώρα. Στην Αθήνα, η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο Πεδίο του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ οργάνωσε πορεία από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα. Ωστόσο οι πορείες σημαδεύτηκαν πάλι από επεισόδια και ένταση μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών.  Επεισόδια σημειώνονται στην οδό Βασ. Γεωργίου, μέσα στην πλατεία Συντάγματος και στο κάτω μέρος της, στην Σταδίου με ρίψη χημικών και μολότοφ.Διαδηλωτές στην πάνω πλευρά της πλ. Συντάγματος (Αμαλίας) και στη Σταδίου Λίγο μετά τις 13:30 έγιναν επεισόδια με μολότοφ και περιορισμένη ρίψη χημικών και κροτίδων κρότου λάμψης στη Βασιλέως Γεωργίου μπροστά στη Μεγάλη Βρετάνια.

Διαδηλωτές της ΠΟΕ - ΟΤΑ στερέωσαν πάνω στο φράκτη σημαίες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, καθώς και τις πορτοκαλί σημαίες της Ομοσπονδίας τους, στις οποίες υπάρχει ένα ελικόπτερο και το σύνθημα «πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από εδώ». Μοτοσυκλετιστές  είχαν συγκεντρωθεί στην Όθωνος.

Στην απέναντι πλευρά, στη συμβολή της Ακαδημίας με τη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου μια ομάδα διαδηλωτών εντόπισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη, άρχισαν να του φωνάζουν ότι δεν κάνουν τίποτα και του ζητούσαν «να παραιτηθείτε όλοι».

Δρακόντεια είναι τα μέτρα της αστυνομίας, η οποία είχε στήσει τον φράχτη και τα σιδερένια κιγκλιδώματα έξω από την Βουλή, ενώ σε ετοιμότητα  βρίσκονταν οι αύρες (ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού).
Κλειστός είναι για το κοινό ο Εθνικός Κήπος. Κλειστοί και οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος προανήγγειλε για τις 14 Νοεμβρίου απεργία από τα συνδικάτα του ευρωπαϊκού νότου. Στη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως παραβρέθηκαν ο Α. Τσίπρας και ο Π. Καμμένος ,ενώ επικεφαλής στην πορεία του ΠΑΜΕ ήταν η Αλέκα Παπαρήγα.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για θέατρο διαφωνίας και διαπραγμάτευσης από την τρικομματική κοινοπραξία. «Η κλεψύδρα έχει αδειάσει και ο λαός δεν θα συγχωρήσει το ψέμα , θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του» δήλωσε ο κ. Τσιπρας.

«Το θρίλερ μετατρέπεται κατά περίπτωση σε κωμωδία ή δράμα. Αυτή δεν είναι η ΕΕ των λαών είναι του 4ου Ράιχ και της Μέρκελ» είπε ο Π. Καμμένος.

Στην πορεία του ΠΑΜΕ, η  Α. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία , να τραβήξει ο λαός τον δρόμο της ανατροπής, της αποδέσμευσης απο την ΕΕ , της διαγραφής του χρέους».


Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιείται έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου. Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Κλειστά είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Η ΓΣΕΒΕΕ  συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις,

Keywords
Τυχαία Θέματα