Το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων στην Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ

Στην Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ απονέμεται φέτος το μεγάλο βραβείο Γραμμάτων για το σύνολο του έργου της, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2014, αφορούν στις εκδόσεις έτους 2013.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Γραμμάτων, Βιβλίου & Ψηφιακού Περιεχομένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου, μεταξύ άλλων, το βραβείο μυθιστορήματος απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Δημήτρη Νόλλα για το έργο του με τίτλο «Το ταξίδι στην

Ελλάδα», από τις εκδόσεις Ίκαρος, το βραβείο ποίησης στον Πάνο Κυπαρίσση για το έργο του με τίτλο «Τα τιμαλφή», το βραβείο δοκιμιού - κριτικής στην Βάσω Αλεξανδράκη για το έργο της με τίτλο «Το παιχνίδι της επιθυμίας και της γραφής στο Μυθιστόρημα της κυρίας Έρσης του Ν.Γ. Πεντζίκη», το βραβειο διηγήματος - νουβέλας στον Κώστα Μαυρουδή για το έργο του με τίτλο «Η αθανασία των σκύλων», το βραβείο μαρτυρίας - βιογραφίες - χρονικού - ταξιδιωτικής λογοτεχνίας απονέμεται στον Γιώργο Β. Δερτιλή για το έργο του με τίτλο «Συνειρμοί, μαρτυρίες, μυθιστορίες».

Επίσης, το ειδικοί βραβείο σε λογοτέχνη του οποίου το βιβλιο προάγει σημαντικό το διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικα ζητήματα απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Αλέξανδρο Στεφανίδη για το έργο του με τίτλο «Το χάδι», ενώ το βραβείο πρωτοεμφανιζομενου συγγραφεα θα λάβουν εξ ημισείας ο Λευτέρης Καλοσπύρος για το έργο του με τίτλο «Η μοναδική οικογένεια», και η Ελευθερία Κυρίτση για το έργο της με τίτλο «Χειρόγραφη Πόλη».

Η Κατερίνα Αγγελάκη- Ρουκ μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τη Βάνα Λυκομήτρου. Ακούστε τη συνέντευξη στη Στάση των δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα