Μεγαλώνει η λίστα της τρόικας

Υπό την επιτήρηση της τρόικας οι ισπανικές τράπεζες θα λάβουν το πακέτο διάσωσης, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της ισπανικής κυβέρνησης. Πάντως, η κρίση κάθε άλλο παρά ανακόπηκε από τις έως τώρα αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, αντιθέτως εξαπλώνεται, με την Ιταλία να είναι ο επόμενος στόχος των αγορών, ενώ και η Κύπρος έρχεται όλο και πιο κοντά στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Την ίδια ώρα, διαψεύδουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι το δημοσίευμα

του Reuters, πως οι Βρυξέλλες εξετάζουν έκτακτα σχέδια σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Μεταξύ αυτών, με περιορισμό των αναλήψεων από τα ΑΤΜ, την αναστολή ισχύος τη συνθήκης Σένγκεν με επιβολή συνοριακών ελέγχων και τον έλεγχο της κίνησης των κεφαλαίων τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Αναληθή χαρακτήρισε τα σενάρια, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως μετέδωσε το  Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων  Το πρακτορείο ανέφερε ότι οι συζητήσεις αυτές αφορούν απλώς την προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο. Εν τω μεταξύ, την επεξεργασία στρατηγικής για το ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου από το ευρώ, ζήτησε από την γερμανική κυβέρνηση ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Μέρκελ.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κουρτ Λάουκ, σημείωσε ότι θα ήταν ανεύθυνο να μην υπάρξει, από κοινού με τις άλλες χώρες, προετοιμασία για σενάριο εξόδου.
Θα είναι πολύ πιο δύσκολο για την Ελλάδα να πορευτεί μόνη της από το να συνεργαστεί με τις χώρες της Ευρώπης, ανέφερε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ.

Εντός των συνόρων, σήμερα έχουμε νέα έκδοση εντόκων γραμματίων, ενώ το υπουργείο οικονομικών που έδωσε νέα παράταση για τη ρύθμιση οφειλών, βάζει στο στόχαστρο φορολογούμενους που δηλώνουν πτώχευση κι όσους αποστέλλουν εμβάσματα στο εξωτερικό. 

Keywords
Τυχαία Θέματα