Μέρκελ: Σε ισχύ το πρόγραμμα της Ελλάδας

Δύο είναι οι δυνατότητες για την Ελλάδα: επέκταση προγράμματος ή εκπλήρωσή του έως τα τέλη Φεβρουαρίου, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες η Γερμανίδα Kαγκελάριος. "Αν το πρόγραμμα πρόκειται να επεκταθεί, τότε θα ήθελα να δω το αίτημα για αυτή την επέκταση το συντομότερο δυνατό, αν πάλι πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, τότε επίσης θα ήθελα να το δω να ολοκληρώνεται το συντομότερο δυνατό", σημείωσε χαρακτηριστικά
η κα Μέρκελ.

H ίδια υπογράμμισε ότι το υπάρχον ελληνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ και θα πρέπει να επεκταθεί, ενώ κάλεσε την Ελλάδα να αποφασίσει σύντομα για τη χρηματοδότηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, σημείωσε η κα Μέρκελ, για να συμπληρώσει: Είπα στον Τσίπρα ότι είμαι έτοιμη να συνεργαστώ μαζί του, ήταν μία φιλική συνάντηση.

"Ακούσαμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει μέτρα επειδή είναι αντικοινωνκά. Πράγματι, μπορεί να είναι αντικοινωνικά. Αλλά από την πλευρά των εσόδων, θα πρέπει να αντικαθίστανται από άλλα μέτρα ισόποσης αξίας", δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται το 70% του προγράμματος στήριξης. "Πρέπει να δούμε με ποιο 70% συμφωνεί και έπειτα να δούμε τι μπορεί να γίνει με το υπόλοιπο 30%".

Ο Juncker επανέλαβε ότι παραμένει ανήσυχος μετά τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας, προσθέτοντας ότι μένει πολλή δουλειά να γίνει.

Με πληροφορίες από capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα