Μέτρα ενόψει διαπραγματεύσεων

Την λήψη επιπλέον μέτρων για να καλυφθεί η τρύπα στον προϋπολογισμό του 2011 ζητά σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα, ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση. Την ίδια ώρα, έρχονται Ευρωπαίοι επίτροποι που θα εγκατασταθούν στα υπουργεία. H γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπο, σύμφωνα

με τα οποία ασκούνται πιέσεις από την ελληνική κυβέρνηση προς τους τους ιδιώτες να αποδεχθούν  «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα που  μπορεί να φτάσει το 75%. Σύμφωνα με το Bloomberg, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι «οι διαπραγματεύσεις για το PSI θα ολοκληρωθούν σύντομα».

Οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές χρήματος αναμένεται να συνεχιστούν και τους επόμενους έξι μήνες, καθώς δεν διαφαίνεται υποχώρηση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, ανέφεραν 12 από τους 18 αναλυτές που συμμετείχαν σε εβδομαδιαία δημοσκόπηση του Reuters για τις αγορές χρήματος. Το 2012 φαίνεται ότι θα είναι η χρονιά που το ευρώ θα αρχίσει να διαλύεται, εκτιμά το think tank με έδρα στο Λονδίνο, Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών.

Εν τω μεταξύ, κρατικά ομόλογα συνολικής αξίας 462 εκατομμυρίων ευρώ αγόρασε η ΕΚΤ την τελευταία εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα