Μιανμάρ: Παρατυπίες στις εκλογές

Η Εθνική Ένωση για τη Δημοκρατία (LND) της ηγέτιδος της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σούου Κίι κατήγγειλε σήμερα παρατυπίες στα εκλογικά τμήματα, κυρίως στα ψηφοδέλτια, τη στιγμή που διεξάγονται εκλογές για την πλήρωση 45 εδρών του κοινοβουλίου, που κρίνονται ουσιαστικές για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

"Αυτό

συμβαίνει παντού στη χώρα, η εκλογική επιτροπή ευθύνεται γι αυτό που συμβαίνει", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Νιάν Γουίν, διευκρινίζοντας ότι θα κατατεθεί μήνυση.

"Η μεγαλύτερη καταγγελία αφορά το κερί στα ψηφοδέλτια δίπλα στο όνομα του υποψηφίου του LND", πρόσθεσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κερί μπορεί κατόπιν να αφαιρεθεί και έτσι η ψηφοφορία να ακυρωθεί. "Αν αυτό συνεχιστεί, θα πλήξει το κύρος των εκλογών".

Η Αούνγκ, που πριν δύο χρόνια ακόμη εθεωρείτο από τη χούντα ο υπ΄αριθμόν ένα εχθρός της, είναι το φαβορί στην αγροτική περιφέρεια Καουχρού, κοντά στη Ρανγκούν, παρότι διεκδικεί μια βουλευτική έδρα για πρώτη φορά στη ζωή της.

Οι εκλογές διενεργούνται για συνολικά 45 έδρες, εκ των οποίων οι 44 διεκδικούνται από την Εθνική Ένωση για τη Δημοκρατία της Σούου Κίι: 37 στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου, έξι στην άνω βουλή και δύο σε περιφερειακά νομοθετικά σώματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα