Μικροί μουσικοί εν δράσει... στη Θεσσαλονίκη

Παιδάκια ηλικίας από έξι μηνών έως και πέντε ετών έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με το ρυθμό, τη μουσική και την παρέα, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής βρεφών και νηπίων, που διοργανώνει το Ωδείο Βορείου Ελλάδος.

Πρόκειται για πρόγραμμα που χωρίζεται σε δύο τμήματα: το Baby Mozart για παιδιά από έξι μηνών έως και τριών ετών, με την ενεργή συμμετοχή του γονέα,
και τη Μελωδένια και τον Κρουστάκια για παιδιά από τριών έως πέντε ετών. Το κάθε πρόγραμμα αποτελείται από 10 μαθήματα.

«Τα παιδιά ήταν εντυπωσιασμένα από την έναρξη του προγράμματος. Ήρθαν σε μία πρώτη επαφή με τη μουσική, ενώ είδαν τη διαφορά σε κρουστά και έγχορδα όργανα. Άλλαξαν αντικείμενα, χτύπησαν τα τυμπανάκια και είχαν μια ομαδική συμπεριφορά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ωδείου Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Μητσόπουλος.

Στο πρόγραμμα Baby Mozart, τα παιδιά ακούν και μιμούνται ήχους, μαθαίνουν να παρατηρούν ακουστικά ερεθίσματα, συνδυάζουν κομματάκια από παραδοσιακά τραγούδια με δικά τους, αυτοσχέδια, ξεχωρίζουν μουσικούς από μη μουσικούς ήχους, κινούνται ελεύθερα στη μουσική, συμμετέχουν σε μουσικά παιχνίδια και χορεύουν.

Στο πρόγραμμα η Μελωδένια και ο Κρουστάκιας, η συμμετοχή του γονέα είναι προαιρετική και τα παιδιά τραγουδούν, συνοδεύουν με κρουστά όργανα, χορεύουν, παίζουν κινητικά παιχνίδια, ακούν μια ιστορία και την παρουσιάζουν με παντομίμα, αναγνωρίζουν ήχους και παίρνουν γενικές πληροφορίες για μουσικές έννοιες και μουσικά όργανα.

Μέσα στους στόχους του Ωδείου Βορείου Ελλάδος είναι να διοργανώσει, την επόμενη χρονιά, ανάλογο πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής και για εγκύους.
Keywords
Τυχαία Θέματα