Μινούτσι: «Μεγαλύτερος όλων ο Ζοτς»

H πορεία του Φερντινάντο Μινούτσι, του 58χρονου προέδρου της Σιένα, θα μπορούσε να αποτελεί πρότυπο για οποιονδήποτε θελήσει να εμπλακεί με τον αθλητισμό από το πόστο του παράγοντα.Ο Μινούτσι ασχολείται με την ομάδα της γενέτειράς του από το 1990, έπειτα από μια επιτυχημένη καριέρα στον χώρο του μάρκετινγκ και εν συνεχεία των  μέσων ενημέρωσης, που περιελάμβανε και την ίδρυση της ημερήσιας εφημερίδας Corriere di Siena(Κοριέρε Ντι Σιένα). Το 1992 έγινε γενικός διευθυντής της Σιένα, μια θεση που διατήρησε μέχρι το 1999, όταν και έγινε αντιπρόεδρος. Από εκείνη τη θέση, συνήψε συμφωνία με την Banca
Monte Paschi(Μπάνκα Μοντε Πάσκι), την παλαιότερη τράπεζα στην Ιταλία, η οποία έγινε και ο χορηγός της ομάδας. Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν: πέντε πρωταθλήματα Ιταλίας, ένα Κύπελλο Σαπόρτα το 2002 και συμμετοχή σε τέσσερα Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας.Ο ίδιος είδε το έργο του να αναγνώρίζεται τόσο από την Ευρωλίγκα, η οποία το 2008 τον ανέδειξε ως τον παράγοντα της χρονιάς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όσο και από την ιταλική Δημοκρατία, που τον βράβευσε με το μετάλλιο του Τάγματος της Τιμής. Με αφορμή τη διοργάνωση της Βαρκελώνης, ο ΑΘΗΝΑ 984 συνάντησε τον πρόεδρο της Σιένα και συονμίλησε μαζί του για τις προσδοκίες της ομάδας της Τοσκάνης, οι οποίες θα συγκρουστούν σήμερα με αυτές του Παναθηναϊκού. Η Σιένα επέστρεψε στα Φάιναλ Φορ. Ποιες είναι οι σκέψεις σας ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και ποια τα συναισθήματά σας;"Θα είναι σίγουρα ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι και αισιόδοξοι. Διαθέτουμε αρκετούς νεαρούς παίκτες στο Φάιναλ Φορ. Θα πρέπει να αποφύγουμε τον φόβο και το άγχος. Είμαστε ώριμοι και έτοιμοι για ένα μεγάλο γεγονός. Έχουμε ένα σημαντικό παρελθόν. Φέτος, αλλάξαμε πολύ. Αντιμετωπίσαμε καταστάσεις που είχαν κάνει αμφίβολη ακόμα και την πρόκρισή μας στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Ξέρουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί. "
Έχετε αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία;
"Δεν θα το έλεγα. Έχουμε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ σε Φάιναλ Φορ. Πιστευω όμως ότι η ομάδα μας θα καταφέρει να ξεπεράσει τα όρια που θέτει η εμπειρία της."
Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό έχει ιστορική σημασία για τη Σιένα;
"Στα Φάιναλ Φορ, όλα τα παιχνίδια είναι ιστορικά, καθώς το να βρίσκεσαι εδώ σημαίνει πως συγκαταλέγεσαι στις τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια τα τελευταία χρόνια και διαθέτει και τον πολυνίκη προπονητή στον πάγκο του. Τα μεταξύ μας παιχνίδια βγάζουν μεγάλη ένταση και είμαστε πάντα χαρούμενοι όταν τον αντιμετωπίζουμε."
Είστε έτοιμοι;
"Πανέτοιμοι. Από τα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό."
Πώς ζήσατε αυτά τα ματς;
Ολυμπιακός έκανε ένα τέλειο πρώτο παιχνίδι. Αργότερα, εκείνοι ήταν λίγο χειρότεροι κι εμείς πολύ καλύτεροι. Έτσι, βρεθήκαμε εδώ."
Απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο αγώνας θα είναι πιο δυνατός;
"Όλα τα παιχνίδια σ'ενα Φάιναλ Φορ είναι δύσκολα. Μετρούν πολύ οι λεπτομέρειες. Πρέπει να προσέξουμε να μην κάνου
Keywords
Τυχαία Θέματα