Μήνυμα αφύπνισης για τον σακχαρώδη διαβήτη

Στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη, κατά την οποία θα φωταγωγηθούν 420 ιστορικά κτίρια σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετέχει και η χώρα μας.

Ειδικότερα από απόψε έως και τις 15 Νοεμβρίου το Ζάππειο Μέγαρο θα φωτίζεται με το διεθνές -μπλε χρώμα του διαβήτη- στέλνοντας το μήνυμα της αφύπνισης και ευαισθητοποίησης στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της μάστιγας του διαβήτη.

Όπως ανακοίνωσε, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας, Ανδρέας Μελιδώνης, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου,
«ο σακχαρώδης διαβήτης, σε συνδυασμό με την παχυσαρκία, έχει λάβει στις μέρες μας εκρηκτικές διαστάσεις».

Κάθε 10 δευτερόλεπτα τέσσερις άνθρωποι διαγιγνώσκονται με διαβήτη και ταυτόχρονα άλλα δυο μένουν αδιάγνωστα.

«Στην χώρα μας, ένας στους 1δέκα Έλληνες έχει διαβήτη», τόνισε ο κος Μελιδώνης, προσθέτοντας ότι την επόμενη δεκαετία ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί  λόγω της οικονομικής κρίσης που οδηγεί στην  κακή ποιότητα διατροφής και κατ' επέκταση σε παχυσαρκία.

Να σημειωθεί ότι, η φωταγώγηση του Ζαππείου Μεγάρου θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8.30μμ, παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, αλλά και του Συλλόγου Φίλων του Ζαππείου που μετέχουν σ' αυτή την πρωτοβουλία. 
Keywords
Τυχαία Θέματα