Μήνυσε 10 διαιτητές ο Παναθηναϊκός

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Παναθηναϊκός, καταγγέλοντας πως οι κακές διαιτησίες του φετινού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου δεν είναι... τυχαίο γεγονός. Την μήνυση υπέβαλλε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Κωνσταντίνου και περιλαμβάνει διαιτησίες των: Σιδηρόπουλου, Μάνταλου, Δασκαλόπουλου, Αρετόπουλου, Τριτσώνη, Κουκουλάκη, Θάνου, Γιάχου, Στυλιάρα, Κομίνη. Παράλληλα αναφέρονται τα ονόματα των Σαρρή (πρόεδρος της ΕΠΟ), Δούρου (αρχιδιαιτητής), Μπριάκου (αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ). Ευθεία

αναφορά γίνεται και στον Ολυμπιακό με την καταγγελία ότι "ευνοείται απο την διαιτησία" με βάση τον τελικό του κυπέλλου. Οι πράσινοι ζητούν να ξεκινήσει προανάκριση με βάση το άρθρο 132 του αθλητικού νόμου, που προβλέπει ως και 10ετή κάθειρξη για "αλλοίωση αποτελεσμάτων".

Ο δικηγόρος που ενεργεί για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις του υποστήριξε: «Καταγγέλλουμε και ζητούμε την έρευνα για ποινικά αδικήματα. Άρα δεν ισχύει η απαγόρευση ούτε της UEFA ούτε της FIFA. Θέλουμε να ερευνηθούν τα πάντα δεν θα σταματήσουμε μόνο στον Αθλητικό εισαγγελέα. Θα πάμε και σε άλλα θεσμικά όργανα της πολιτείας μέχρι και στα περιουσιακά στοιχεία των ανθρώπων που με τις αποφάσεις που πήραν διαμόρφωσαν κραυγαλέα λάθη.

Θα είναι μια αντιπαράθεση θεσμική, νομική, δυναμική και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Καταρχήν θα πρέπει να ξέρουν όλοι οι άνθρωποι ότι στην Ελληνική πολιτεία δεν υπάρχει κανένας με ποινική ασυλεία. Αν είναι διαιτητής η πρόεδρος της ΕΠΟ η αντιπρόεδρος δεν του παρέχει την δυνατότητα να μην σέβεται τον νόμο.


Αν τον παραβιάσει θα λογοδοτήσει. Κατά συνέπεια αυτή η πρωτοβουλία που πήρε ο Βασίλης Κωνσταντίνου ορθώς το έκανε και καμία συνέπεια εις βάρος του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να προκύψει. Και από τον Παναθηναϊκό να είχε κατατεθεί αυτή η μηνυτήρια αναφορά δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Γιατί καταγγέλλονται γεγονότα που έχουν να κάνουν με ποινικά αδικήματα. Ούτε η ΕΠΟ, ούτε η FIFA απαγορεύουν να γίνονται μηνύσεις σε άτομα που έχουν ποινικές ευθύνες».

«Το ανθρώπινο λάθος είναι πολύ πιθανό. Όταν όμως στο μισό πρωτάθλημα υπάρχουν κατ' εξακολούθηση λάθη αυτό έχει συνέπειες. Ενδιαφέρεται και η πολιτεία και όααν αλλοιώνονται οι αγώνες και επηρεάζουν και όσους παίζουν στοίχημα έρχεται ο ποινικώς νομοθέτης και λέει 10 χρόνια κάθειρξη. Αν είναι προϊών εγκληματικού σχεδιασμού. Δεν χάνει μόνο ο Παναθηναϊκός έτσι αλλά και οι παίκτες που παίζουν στοίχημα.

Όλα αυτά τα χρόνια ξέρουμε από ανακρίσεις, ξέρουμε να βοηθάμε τους εισαγγελείς να κάνουν ανακρίσεις. Θα βοηθήσουμε με ότι μέσα και ότι στοιχεία έχουμε. Στην ανάκριση που θα γίνει θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δυο διαιτητές βλέπουν ένα χέρι στο μισό μέτρο και δεν το παρατηρούν και δεν επιβάλλουν τις ποινές.


Τέτοια λάθη δύσκολα είναι καλοπροαίρετα. Και αν πρόκειται για λάθη θα πρέπει οι συγκεκριμένοι διαιτητές να σταματήσουν. Εφεξής στο μέλλον διαιτητές που θα έχουν τέτοιες αποδόσεις θα γίνονται άμεσα μηνύσεις και για να απαντήσω στην ερώτηση σας σχετικέ με το που σκοπεύουμε να φτάσουμε θα πηγαίνουμε και στο ΣΔΟΕ ώστε να κάνει σοβαρή έρευνα των περιουσιακών στοιχείων. Αν είναι καθαροί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αν δεν είναι καθαροί σίγουρα θα λογοδοτήσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα