Μόντι για συμφωνία Βελιγραδίου-Πρίστινας

Η συμφωνία Βελιγραδίου-Πρίστινας είναι αποτέλεσμα προσπαθειών των δύο πλευρών και της ύπατης εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Κάθριν Άστον, εκτίμησε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας και προσωρινός υπουργός Εξωτερικών, Μάριο Μόντι.

«Είμαι βέβαιος ότι η Ιταλία πρέπει να στηρίξει ισχυρά την πρόοδο των δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή τους πορεία», δήλωσε ο κ. Μόντι.

«Η Ιταλία βλέπει τους γείτονες προς τα ανατολικά και τα νότια με τρόπο που είναι προς το συμφέρον του ΝΑΤΟ», δήλωσε.

Η
συνεργασία με την ΕΕ είναι απαραίτητη με βάση τις αρχές της κατανομής έργου και των οικονομικών κλίμακας, ανέφερε ο κ. Μόντι και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν πολλούς λόγους για συνεργασία στην ευρωμεσογειακή και αφρικανική περιοχή, που αποτελούν σημαντικές περιοχές.

Η επίτευξη συμφωνίας Βελιγραδίου-Πρίστινας είναι επιτυχία και απόδειξη ότι η συνεργασία ΝΑΤΟ και ΕΕ θα πρέπει να γίνει «ραχοκοκαλιά» της κοινής ατζέντας, υπογράμμισε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Ο κ. Μόντι εξήρε τη συμβολή του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα