Μωρό 9μηνών κατηγορήθηκε για δολοφονία

Κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας είχαν απαγγελθεί σε βάρος ενός μωρού εννέα μηνών στο Πακιστάν, σε μία υπόθεση ενδεικτική για τις δυσλειτουργίες του συστήματος απονομής δικαιοσύνης της χώρας.Το μωρό, που ονομάζεται Μούσα, παρέστη σε δικαστήριο της Λαχόρης καθισμένο στην αγκαλιά του παππού του και πίνοντας γάλα από μπιμπερό. Φυσικά ο δικαστής απέρριψε τις κατηγορίες που το βάρυναν.

Η δικαστική περιπέτεια του μωρού ξεκίνησε μετά από συγκρούσεις τις οικογένειάς του με την αστυνομία και εργαζόμενους μιας εταιρείας αερίου οι οποίοι προσπαθούσαν να εισπράξουν ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Η

αστυνομία είχε παραπέμψει στη δικαιοσύνη ολόκληρη την οικογένεια και από λάθος κατηγορήθηκε και ο μικρός Μούσα.

Ο συνήγορος της οικογένειας εξήγησε πως η αστυνομία είπε στο δικαστήριο ότι το μωρό κατανομάστηκε από σφάλμα και πως δεν χρειάζεται να δικαστεί. Ο παππούς του Μούσα και οι τρεις γιοι του εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κατηγορίες.

Φωτογραφίες που είχαν τραβηχθεί στη διάρκεια προηγούμενης ακροαματικής διαδικασίας και απεικόνιζαν τον Μούσα να κλαίει την ώρα που του έπαιρναν δακτυλικά αποτυπώματα είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και επαρχιακοί αξιωματούχοι είχαν ζητήσει τη διενέργεια έρευνας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα