Να χτυπηθεί η εγκληματικότητα

Συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και του παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας συζητήθηκαν κατά την συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδη. Ο Γ. Καμίνης ζήτησε η πόλη να αποδοθεί στους πολίτες και να χτυπηθεί η εγκληματικότητα, προκειμένου να επιστρέψει η αίγλη της πρωτεύουσας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση άμεσα της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο τα συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία σχεδιάζονται, θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Σε ερώτηση σχετικά με αναφορές στο διαδίκτυο για σχηματισμό ομάδων πολιτοφυλακής, ο υπουργός δήλωσε ότι μόνο η αστυνομία είναι υπεύθυνη κατά το Σύνταγμα, για να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Ημερίδα στο Γκάζι

Εξάλλου, η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνουν στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του ΑΘΗΝΑ 984 στο Γκάζι, ο Δήμος Αθηναίων και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και τον Συνήγορο του Πολίτη.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου και εκπρόσωποι των αρμόδιων Υπουργείων Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη.
Τα συμπεράσματα της Ημερίδας συνοψίζει ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Γιάννης Πανούσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα