«Να διαφυλαχθεί στο Κόσοβο η ειρήνη»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι τα γεγονότα στο βόρειο Κόσοβο έχουν στόχο να εμποδιστεί η χορήγηση στη Σερβία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας.

«Βασικός μας στόχος είναι να διαφυλαχθεί στο Κόσοβο η ειρήνη», δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς και τόνισε ότι πρέπει να αποτραπούν επεισόδια και κλιμάκωση συγκρούσεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, σύμφωνα με το σερβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό B92, ανέφερε ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο διάλογο

και ότι όσο διαρκεί ο διάλογος, όλοι πρέπει να συγκρατηθούν από μονομερείς ενέργειες- οι αρχές της Πρίστινας, η διεθνής κοινότητα και οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο.

«Αυτό που συνέβη χθες, σαν να έχει στόχο να εμποδιστεί η απόδοση στη Σερβία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας», ανέφερε ο κ. Ντάτσιτς, υπογραμμίζοντας ότι ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας θα συνεχιστεί και τώρα που είναι δυσκολότερη κατάσταση.

Όσον αφορά την υποψηφιότητα, ο κ. Ντάτσιτς ανέφερε ότι προς το παρόν δεν μπορεί να προβλεφθεί αν η Σερβία, το Δεκέμβριο, θα λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα