Να δικαστεί ο Άσαντ για σφαγή του λαού

O αρχηγός της συριακής αντιπολίτευσης κάλεσε τις «αδελφές» και «φίλες» χώρες να εξοπλίσουν τους αντάρτες και υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ πρέπει να δικαστεί για τη σφαγή των Σύρων, την ώρα που ο τακτικός στρατός συνεχίζει την επιχείρησή του στο Χαλέπι.
«Αναμένουμε από τους αδελφούς και τους φίλους μια στήριξη προς τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, μια ποιοτική στήριξη καθώς οι αντάρτες πολεμούν με παλιά όπλα», δήλωσε ο Αμπντελ Μπάσετ Σάιντα,

ο πρόεδρος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, της βασικής οργάνωσης της αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη Τύπου στο Αμπού Ντάμπι.
«Χρειαζόμαστε όπλα που να μας επιτρέπουν να ακινητοποιούμε τα άρματα μάχης και να αναχαιτίζουμε μαχητικά αεροσκάφη» του τακτικού στρατού, πρόσθεσε ο Σάιντα προειδοποιώντας ότι «το καθεστώς σχεδίασε μεγάλη σφαγή» στο Χαλέπι της βορειοδυτικής Συρίας.

Ο Σάιντα προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντουλάχ Μπεν Ζάγιεντ αλ-Ναγιάν και τόνισε ότι καθιστά τις «αδελφές και φίλες χώρες υπεύθυνες» για τη σφαγή αυτή.

Όπως τόνισε, η εξέγερση χρειάζεται υποστήριξη για να υπάρξει «μια σημαντική αλλαγή» στην πορεία της που άρχισε το Μάρτιο του 2011 και να επιτρέψει στο συριακό λαό να διασφαλίσει την αυτοάμυνά του απέναντι στη μηχανή θανάτου του Ασαντ.

Η αντιπολίτευση χρειάζεται τουλάχιστον 145 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως για να διασφαλίζει βασικές ανάγκες, ενώ έλαβε 15 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους μήνες, πρόσθεσε ο αρχηγός της συριακής αντιπολίτευσης ευχαριστώντας τη Σαουδική Αραβία που συγκέντρωσε 72 εκατομμύρια δολάρια στη διάρκεια πενθήμερης εκστρατείας για τη συγκέντρωση βοήθειας προς το συριακό λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα