Να «παγώσει» η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Το πάγωμα των αποφάσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ζητά με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στην επιστολή γίνεται λόγος για «μεθόδευση», «με μοναδικό στόχο τη διάσωση των τραπεζιτών και τη μετακύλιση του κόστους διάσωσης στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.

«Γνωρίζοντας ότι
έχετε δρομολογήσει σημαντικές αποφάσεις για να στηρίξετε τους τραπεζίτες με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, λίγες μόνο ημέρες πριν εκφραστεί η βούληση του ελληνικού λαού στις κάλπες, σας ζητάμε, έστω και τώρα, να παγώσετε αυτές τις αποφάσεις», τονίζει ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του και προσθέτει: «θεωρούμε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις, υπό το μανδύα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, διασώζουν τους τραπεζίτες».

Αλλιώς, επισημαίνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «τις αποφάσεις που θα λάβετε τώρα, θα τις αλλάξει ο λαός στις 6 Μαΐου».

Επίσης ο κ. Τσίπρας επισημαίνει στην επιστολή του ότι το κόμμα του «επιθυμεί ένα υγιές και σταθερό τραπεζικό σύστημα στην χώρα μας, το οποίο θα αποτελεί μοχλό ανάπτυξης, χρηματοδοτώντας την πραγματική οικονομία, και παράγοντα σταθερότητας, που ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει ένα ευνοϊκό εργασιακό περιβάλλον για τους χιλιάδες εργαζομένους στις τράπεζες». 
Keywords
Τυχαία Θέματα