«Να βάλουμε μια άνω τελεία»

Σε διαδικασία διαβούλευσης μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων τίθεται το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού, το οποίο εστάλη προηγουμένως στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τον υπουργό Επικρατείας και τους αρχηγούς των κομμάτων. Το πρωί, το Μέγαρο Μαξίμου είχε τονίσει την ανάγκη να γίνει περαιτέρω επεξεργασία με σκοπό τη βελτίωση του νομοσχεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του στελέχους της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη με τον υπουργό επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Σε επικοινωνία του Αθήνα

9.84 με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Ρουπακιώτης είπε χαρακτηριστικά: «Να βάλουμε μια άνω τελεία στο θέμα», ενώ απαντώντας στην ερώτηση αν τον ευχαριστεί η στάση της Κυβέρνησης, απάντησε με νόημα: «Εγώ είμαι πάντοτε ευτυχής και ευχαριστημένος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο στηρίχτηκε στη βάση του σχεδίου νόμου που είχε κατατεθεί παλαιότερα στη Βουλή και έγιναν δεκτές όλες οι προτάσεις που εισηγήθηκε στη Νομική Επιτροπή Δικαστών του υπουργείου ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης.

Ζητάμε να μην υπάρξει καμία αναβολή, να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο, που πρέπει να στηρίζεται στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, σημειώνει σε ανακοίνωση της η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Την ώρα που οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής κατηγορούν την κυβέρνηση οτι με πρωτοστατούσα τη ΔΗΜΑΡ προωθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο,ο κοντόφθαλμος αριστερισμός του ΣΥΡΙΖΑ τον ωθεί να επιχαίρει για τις πληροφορίες περί απόσυρσης του.Διαφορετικά τύμπανα βαράνε με τον ίδιο ήχο» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που λίγη ώρα νωρίτερα είχε κάνει λόγο για κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνητικών εταίρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα