«Ναυάγησε» η συνάντηση

Στα χέρια της Κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, μεταφέρεται η «καυτή πατάτα» των μισθών και των συμβάσεων, μετά το ναυάγιο στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Αντώνη Ρουπακιώτη με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Την αντίθεσή του σε οποιεσδήποτε εκκλησιαστικού, όπως τις χαρακτήρισε, περιεχομένου οδηγίες, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ,
Δημήτρης Ασημακόπουλος, σχολιάζοντας την πρόταση Ρουπακιώτη για μορατόριουμ στις κλαδικές συμβάσεις.

«Είμαι εγγονός ιερέα αλλά δεν συμμετέχω αυτή τη στιγμή σε κανενός είδος Λειτουργία, ούτε είμαι υποψήφιος στις εκλογές για να προσδοκώ όφελος», απάντησε ο υπουργός.

«Ο ΣΕΒ δεν κυβέρνησε, δεν διαπραγματεύτηκε, ούτε υπέγραψε το μνημόνιο», αντέτεινε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σχολιάζοντας την κριτική που ασκήθηκε από το ΠΑΣΟΚ για το ρόλο των εργοδοτών στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Αποφασισμένος να επιμείνει στην καταγγελία της κλαδικής σύμβασης στον Τουρισμό εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος των Εμπόρων, Βασίλης Κορκίδης άφησε αιχμές, δηλώνοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις στο εμπόριο γίνονται χωρίς να έχει καταγγελθεί η σύμβαση, επειδή οι εργοδότες σέβονται τους εργαζόμενους».

«Παραμύθια της Χαλιμάς» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, τα περί συμφωνίας κυρίων για τα εργασιακά, καταγγέλλοντας τους εργοδότες στον Τουρισμό, τις εκδόσεις και τις Τράπεζες, ότι «υπαγόρευαν αιτήματα στην τρόικα», προσθέτοντας ότι «όσοι νομοθέτησαν φέρουν τεράστια ευθύνη».
Keywords
Τυχαία Θέματα