Νέα εισαγγελική παρέμβαση

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ντοκιμαντέρ του Channel 4, όπου εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρος Πλωμαρίτης να απειλεί μετανάστες, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Ο Πλωμαρίτης εμφανίζεται να απειλεί μετανάστες λέγοντας «είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε φούρνους».

Η εισαγγελέας με αφορμή τον σάλο που δημιουργήθηκε ανέθεσε στην Ασφάλεια να διερευνήσει

την υπόθεση με σκοπό να διαπιστωθεί αν προκύπτει παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου και διάπραξη αδικημάτων φυλετικού μίσους.

Η Εισαγγελία ζητά να ελεγχθεί το μονταρισμένο και το αμοντάριστο πλήρες περιεχόμενο του οπτικοακουστικού υλικού, την εξέταση, ως υπόπτων, αυτών που μετέχουν στο βίντεο και προβαίνουν σε ρατσιστικές δηλώσεις, και την κατεπείγουσα ολοκλήρωση της ερευνάς, προκείμενου να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Καταδικάζουν όλα τα κόμματα, ενώ η Χρυσή Αυγή ισχυρίζεται ότι το νεοσύστατο τμήμα «αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας» παρανομεί, κάνοντας χρήση παρανόμως κτηθέντος τηλεοπτικού υλικού.

«Το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής μπορεί να τεθεί εκτός νόμου μόνο μετά από αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά και πάλι θα είναι δύσκολο να οριστούν κριτήρια ώστε να θεωρείται εγκληματική οργάνωση», τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Τάκη Καμπύλη, η καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πηνελόπη Φουντεδάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα