Νέα προθεσμία για τον Λ. Λαυρεντιάδη

Για τις 16 Δεκεμβρίου ζήτησαν και πήραν νέα προθεσμία από τον εισαγγελέα Ι. Δραγάτση ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και 29 ακόμα πρόσωπα  που φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση Proton Bank και είχαν κληθεί ως ύποπτοι για βαρύτατα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Τα πρόσωπα αυτά έχουν κληθεί από τον κ. Δραγάτση να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για αδικήματα όπως αυτά της «εγκληματικής οργάνωσης», «απάτης σε συνδυασμό
με το νόμο περί καταχραστών δημοσίου» και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» και σχετίζονται με τις καταγγελλόμενες ως ιδιαίτερα επισφαλείς δανειοδοτήσεις της τράπεζας σε «εταιρίες που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα» με τον όμιλο επιχειρήσεων του γνωστού επιχειρηματία.  Τα δάνεια αυτά που φέρονται να φτάνουν στο ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ δόθηκαν την περίοδο που ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν  πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, το 2010.

Ήδη πάντως με εντολή του εισαγγελέα έχουν δεσμευθεί όλες οι μετοχές που κατέχουν, οι θυρίδες  και οι  λογαριασμοί του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των 30 ακόμα προσώπων, η οποία εκτελέστηκε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνολικά είχαν κληθεί  31 πρόσωπα που είναι μέλη του ΔΣ, της επιτροπής πιστοδοτήσεων της τράπεζας καθώς και πρόσωπα που φέρονται να εισέπραξαν τα συγκεκριμένα δάνεια. Ένας εξ αυτών έδωσε ήδη εξηγήσεις στον κ. Δραγάτση.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα