Νέα στοιχεία για τις φονικές εκρήξεις

Μέσα σε χύτρες ταχύτητας, γεμάτες με σφαιρίδια χάλυβα -πιθανότατα ρουλεμάν- ή καρφιά, ήταν οι μηχανισμοί, οι οποίοι εξερράγησαν κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστώνης, σύμφωνα με το FBI. Μέχρι στιγμής, οι εμπειρογνώμονες του FBI δεν έχουν καταφέρει να εκτιμήσουν τη σύνθεση της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των αυτοσχέδιων βομβών, οι οποίες εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 176.

Η υπουργός Εσωτερικής

Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο ανακοίνωσε πως οι αρχές θα παρατείνουν τα μέτρα ασφαλείας ενώ ο Aμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε το προγραμματισμένο για την Παρασκευή ταξίδι του στο Κάνσας και θα μεταβεί αύριο στη Βοστώνη, όπου θα παραστεί σε τελετή μνήμης για τα θύματα των δύο εκρήξεων, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Αποτροπιασμό για την επίθεση εξέφρασε η Ομογένεια, καταδικάζοντας τη βάρβαρη επίθεση.

Κινεζικής καταγωγής είναι το τρίτο από τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το κινεζικό προξενείο της Νέας Υόρκης, η ταυτότητα του θύματος δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, καθώς αυτή είναι η θέληση της οικογένειας του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είναι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής του πανεπιστημίου της Βοστώνης, ο οποίος σκοτώθηκε παρακολουθώντας τον μαραθώνιο μαζί με τους φίλους σας κοντά στην γραμμή του τερματισμού.

Ένας ακόμη Κινέζος πολίτης ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των διπλών εκρήξεων στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου, είναι σε σταθερή κατάσταση, μετά από την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Μεταξύ των θυμάτων όπως έγινε γνωστό νωρίτερα είναι ένα 8χρονο αγόρι ο Ρίτσαρντ Μάρτιν και μία 29χρονη γυναίκα η Κρίστλ Κάμπελ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Aaron Tang / Flickr/ Creative Commons

Keywords
Τυχαία Θέματα