Νέα συνάντηση για τις αποκρατικοποιήσεις

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι δύο αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα με αντικείμενο τις αποκρατικοποιήσεις. Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι ακόμη υπαρκτός, τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης,
στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι συμφώνησαν να μην ληφθούν νέα μέτρα εντός του έτους ή οριζόντια μέτρα για την εξεύρεση των 11,7 δισ. ευρώ.

Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας, με στόχο την πολιτική επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων. Οι τρεις αρχηγοί αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα με αντικείμενο τις αποκρατικοποιήσεις.

Πάντως, το ζήτημα των οριζόντιων περικοπών δεν αποκλείσθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι αναζητούνται μέτρα ύψους 3,4 δις προκειμένου να συμπληρωθούν τα 11,7 δισ.
Keywords
Τυχαία Θέματα