Νέες κινητοποιήσεις

Την περαιτέρω στάση τους καθορίζουν σήμερα και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, που αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τα πολυϊατρεία του οργανισμού σε Παγκράτι και Περιστέρι.

Τη θέση του ότι δεν πρόκειται να υπογράψει χαρτί που να εξαιρεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από την κινητικότητα επανέλαβε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός

Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σήμερα αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία.

«Εκβιασμοί του είδους ότι εμείς θα απεργούμε στον αιώνα τον άπαντα αν το υπουργείο δεν υπογράψει χαρτί ότι εξαιρούμαστε από την κινητικότητα, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί», δήλωσε πριν από λίγο για τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε τρία άμεσα μέτρα για τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων όσο διαρκεί η απεργία στον ΕΟΠΥΥ.

Πρώτον, την αύξηση των ραντεβού των συμβασιούχων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών από 200 το μήνα που είναι σήμερα, στα 300 ή ακόμα και στα 400.

Δεύτερον, την πρόσληψη και άλλων συμβεβλημένων νέων ιατρών, οι οποίοι επ' αμοιβή θα συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ και τρίτον την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων το μεσοδιάστημα που θα είναι κλειστά τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Τα προβλήματα στον ΕΟΠΥΥ, εν τω μεταξύ, στέλνουν τους ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, όπου επικρατεί συνωστισμός, ενώ η αναμονή για ένα απλό ραντεβού φθάνει μέχρι και τους 12 μήνες, καθώς το λιγοστό και εξαντλημένο προσωπικό αδυνατεί να αντεπεξέλθει

Keywords
Τυχαία Θέματα