Διαδοχικές συσκέψεις με τρόικα

Διαδοχικές συσκέψεις της τρόικας αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών με τις πολιτικές ηγεσίες Υπουργείων, σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 8,1 δισ. ευρώ. Οι εκπρόσωποι των δανειστών, μετά το ραντεβού με τον Γιάννη Στουρνάρα, θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Υγείας, Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης και Εργασίας. Παρόντες είναι, επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ,

Φίλιππος Σαχινίδης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης και η πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χριστίνα Σακελλαρίου.

Νωρίτερα η Κομισιόν δια του εκπροσώπου της, Σάιμον Ο Κόνορ, τόνισε ότι για να μπορέσει το Eurogroup να λάβει απόφαση ή να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα, θα πρέπει οι συζητήσεις στην Αθήνα να έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα, διαψεύδοντας πάντως πληροφορίες για προθεσμία τριών ημερών.

«Προσγείωση στη σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα» χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ενώ κάνουν λόγο για «στυγνούς εκβιασμούς της τρόικας», υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση έχει παραδοθεί αμαχητί».

«Η κυβέρνηση, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, προετοιμάζει το έδαφος για νέο γύρο επίθεσης στην υγεία, την ασφάλιση, τους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα. Με πρόσχημα τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών Ταμείων και του ΕΟΠΥΥ, ετοιμάζονται νέες περικοπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Η γκιλοτίνα για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ είναι έτοιμη από καιρό», επισημαίνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του για τις συναντήσεις της τρόικας με τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα