Νέες συναντήσεις

Συνεχίζονται σήμερα Τρίτη  οι διερευνητικές επαφές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για τη δημιουργία κυβέρνησης. Όπως δήλωσε χθες ο κ. Σαμαράς σήμερα θα έχει νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος θα συναντηθεί στις 10 το πρωί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,
Ευάγγελο Βενιζέλο. «Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση και μάλιστα προοδευτικού χαρακτήρα στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων, η ΔΗΜΑΡ δεν δίνει λευκή επιταγή», τόνισε ο κ. Κουβέλης μετά τη συνάντηση. Επεσήμανε ότι εάν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, ενώ θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση και για τα πρόσωπα που θα την συγκροτούν.

Σε συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας κατέληξαν ο πρόεδρος της ΝΔ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά. «Θα έχουμε και νέες επαφές», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ επιτέθηκε στο πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο κατηγορώντας τον ότι δεν επιθυμεί καμία συνεργασία, δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων και επικαλείται παράλογα προσχήματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΝΔ ζήτησε κυβέρνηση με το μεγαλύτερο δυνατό εύρος συνεργασίας, ενώ πρότεινε στον κ. Σαμαρά να αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρωτοβουλία και να καλέσει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς σε συνάντηση, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι «η άριστη λύση που πρέπει να επιδιωχθεί είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνη με συμμετοχή των τεσσάρων πολιτικών δυνάμεων, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ», ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι οι δημόσιες δηλώσεις του είναι απογοητευτικές και πολιτικά και δημοκρατικά προκλητικές. 
Keywords
Τυχαία Θέματα