Νεκρός ο Έλληνας όμηρος

Νεκρός είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Έλληνας πολίτης, ο οποίος είχε απαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου από τρομοκρατική οργάνωση στη Νιγηρία. Το Υπουργείο Εξωτερικών, που έχει ενημερώσει την οικογένειά του, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι ο Έλληνας πολίτης ήταν στέλεχος της λιβανέζικης εταιρίας Setraco και εργαζόταν στο Μπάουτσι της βόρειας Νιγηρίας, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρίας και απήγαγαν επτά άτομα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η τρομοκρατική οργάνωση,

μετά την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, δεν επικοινώνησε ούτε διατύπωσε, σε οποιαδήποτε φάση, αιτήματα για την απελευθέρωση των ομήρων», ενώ, καθ' όλο το διάστημα που μεσολάβησε, η ελληνική πλευρά κατέστησε απολύτως σαφές, σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ότι αποδίδει κορυφαία προτεραιότητα στην προστασία της ασφάλειας των ομήρων.

Αυτό καθόρισε τη στάση μας σε κάθε πτυχή του χειρισμού της υπόθεσης, προστίθεται στην ανακοίνωση: «Με βάση την ενημέρωση που έχουμε, δεν υπήρξε επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων».

Στο μεταξύ, και το ιταλικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι «θεωρεί βάσιμη» την πληροφορία για τον θάνατο των επτά αλλοδαπών, ανάμεσά τους και ένας Ιταλός, που απήχθησαν στη Νιγηρία, από την ισλαμιστική ομάδα Ansaru.

Η νιγηριανή κυβέρνηση δεν είχε προβεί μέχρι αργά το απόγευμα σε κανένα απολύτως σχόλιο για την τύχη των επτά ομήρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα