Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones

Στην "πράσινη" περιοχή του ταμπλό της Wall Street έκλεισαν οι περισσότερες μετοχές, με τον Dow Jones να κατοχυρώνει νέο ρεκόρ στο γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας που "τρέφουν" οι πεποιθήσεις πως η Fed θα διατηρήσει τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Η πρόεδρος της Fed του Cleveland, Sandra Pianalto δήλωσε μάλιστα σήμερα πως η επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης είναι αυτή που θα επιτρέψει την επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων που υλοποιεί η Κεντρική

Τράπεζα.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, οι προβολείς στρέφονται στο Twitter που ξεκινά αύριο να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αφού πρώτα έχει γίνει γνωστή η τελική τιμή της αρχικής δημόσιας εγγραφής. Πτωτικά αντέδρασαν, εν αναμονή της IPO του Twitter, οι μετοχές των Facebook (-2%) και LinkedIn (-1,7%), παρασύροντας πτωτικά τον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 128,60 μονάδες (0,82%) κλείνοντας στις 15.746,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 7,90 μονάδων (-0,20%) και έκλεισε στις 3.931,90 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 7,50 μονάδων (0,43%) κλείνοντας στις 1.770,40 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 27 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 3 με αρνητικό. ΕΞ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Microsoft κλείνοντας στα 38,18 δολάρια με άνοδο 1,54 δολ. ή σε ποσοστό 4,20%. Ακολούθησαν η UnitedHealth με κέρδη 2,28% και κλείσιμο στα 70,29 δολάρια και η Chevron Corp, η οποία έκλεισε στα 121,14 δολάρια με άνοδο 2,27%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Nike (-0,56%), η Home Depot (-0,30%) και η Pfizer Inc (-0,13%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Μέχρι την Παρασκευή, οπότε θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα των ΗΠΑ, οι επενδυτές θα εστιάσουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ. Ορισμένοι οικονομολόγοι αναμένουν ότι θα ανακοινώσει κάποιου είδους μέτρα νομισματικής χαλάρωσης, αν και η πλειοψηφία δεν αναμένει μείωση των επιτοκίων νωρίτερα από το Δεκέμβριο.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η πτώση άνω του 10% της μετοχής της Tesla στην εκκίνηση των συναλλαγών ενεργοποίησε τον αυτόματο διακόπτη για τις πωλήσεις short στο Χρηματιστήριο του Nasdaq. Ο διακόπτης έχει σχεδιαστεί για να επιβραδύνει το shorting σε μία μετοχής που υποχωρεί ήδη. Η μετοχή της κατασκευάστριας ηλεκτροκίνητων οχημάτων έκλεισε με πτώση 14,51% στα 151,16 δολάρια. Το selloff έρχεται μετά την ανακοίνωση κερδών τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις αλλά περιλάμβαναν στοιχεία για πωλήσεις μοντέλων που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Παρά το σημερινό "στραβοπάτημα" η μετοχή παραμένει 370% υψηλότερα από τις αρχές του έτους.

Βουτιά 13,52% έκανε η μετοχή της Abercrombie & Fitch, στον απόηχο της πτώσης κατά 14% των πωλήσεων των καταστημάτων του λιανοπωλητή που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο στο τρίμηνο.

Πτώση 0,79% κατέγραψε η μετοχή της Time Warner, αντιστρέφοντας τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα, παρότι τα κέρδη γ΄ τριμήνου αναρριχήθηκαν στα 1,26 δολ. ανά μετοχή από 84 σεντς την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η Humana Inc. για το γ΄ τρίμηνο ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Keywords
Τυχαία Θέματα