Νέο πακέτο μέτρων 23 δισ.

Στα 23 δισ. ευρώ, το ύψος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας για τη τριετία 2012-15, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών. Όπως τόνισε ο κ Παπακωνσταντίνου  τα δώδεκα δισ. θα προέλθουν από περικοπές σε κρατικές δαπάνες και τα εννέα από αύξηση εσόδων. Το πρόγραμμα αναμένεται να παρουσιαστεί την Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Μέχρι τις 16 Μαΐου στη Βουλή  το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα,
με μορφή πολυνομοσχεδίου. Δεν θα υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεσμεύθηκε ο Υπουργός Οικονομικών.

Εκτός ατζέντας για την ΕΕ το σενάριο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, από την Αθήνα.

Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αποτελεί  το σοβαρότερο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Διαδοχικές επαφές και την Τετάρτη του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εσωτερικών Παιδείας και Εθνικής Αμύνης. Θα προηγηθεί στις 11.00 συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον ύπατο πρόεδρο και μέλη της Ελληνοαμερικάνικης  οργάνωσης, στη Βουλή.

Ο Πρωθυπουργός, την Τρίτη, τάχθηκε και πάλι υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου. Και μόνο η κουβέντα περί αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους είναι επιβλαβής, εκτίμησε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάλεσε την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη και ρεαλισμό σε χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης διοργανώνει στις 18.30 στα Προπύλαια η ΑΔΕΔΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα