Συνεδριάζουν για την άρση ασυλίας

Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι η Ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να αποφασίσειγια την άρση η μη της ασυλίας και των υπολοίπων μη προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ματθαιόπουλου, Ζησιμόπουλου, Γρέγου και Μπαρμπαρούση, καθώς και του ανεξάρτητου πλέον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, οι οποίοι εγκαλούνται για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

το τελευταίο διάστημα φέρεται να δεχόταν απειλές από πρώην ομοϊδεάτες του, που κλιμακώθηκαν την μεγάλη εβδομάδα και μάλιστα υπέβαλε αίτημα στις υπηρεσίες της βουλής να αλλάξει γραφείο, ώστε να μην είναι κοντά με τα γραφεία των υπόλοιπων Χρυσαυγιτών βουλευτών από την περιφέρεια.

Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες, συνεργάτης του φέρεται να δέχθηκε και σωματική επίθεση από μετακλητό υπάλληλο των γραφείων της ΧΑ

Νέος «πονοκέφαλος» στην κυβέρνηση

Νέος πονοκέφαλος στην κυβέρνηση μετά το βίντεο Μπαλτάκου, με τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Χρήστου Παππά στον πρώην υπουργό Κώστα Τσιάρα. Ο πρώην υπουργός, βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, παραδέχτηκε τις συναντήσεις του με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, λέγοντας ότι είχε τέτοιες συναντήσεις στο πλαίσιο των επαφών του και με άλλους εκπροσώπους κομμάτων, ενώ για το περιεχόμενο των συνομιλιών είπε «δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας».

Οι συναντήσεις δημοσιοποιήθηκαν με ανοιχτή επιστολή του Χρήστου Παππά, που αφήνει πολλά υπονοούμενα για κριτική και σχόλια του κυρίου Τσιάρα, για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την είσοδο στην Κυβέρνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή του ο Χρήστος Παππάς, λέει χαρακτηριστικά: «Η δική σας συνείδηση, προσωπική και εθνική, πόσα εξάμηνα ακόμη μπορεί να αντέξει; Ειλικρινά θλίβομαι που συνεχίζετε να εγκρίνετε διά της ψήφου σας την αντιλαϊκή και ανθελληνική πολιτική της Συγκυβέρνησης».

Και συνεχίζει: «Θλίβομαι γιατί όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την σκληρή κριτική σας στάση και με όλα όσα μου εκμυστηρευθήκατε για τους εχθρούς της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Θα αναφέρω και θα σας θυμίσω την κριτική σας στον Σαμαρά και την κυβέρνηση και πώς παραμείνατε στην θέση σας χάριν του πολιτικού σας μέντορα Δημήτρη Αβραμόπουλου διατηρώντας τις φρούδες ελπίδες να συμβάλλετε, ώστε να αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Ενθυμούμαι επίσης όλα όσα μου εκμυστηρευθήκατε σχετικά με το τι έγινε στο Υπουργικό Συμβούλιο που προηγήθηκε της εισόδου Βενιζέλου στην Κυβέρνηση.

Σας ρώτησα γιατί τα κάνει όλα αυτά ο Σαμαράς. Σας είπα χαρακτηριστικά "Μα τρελός είναι;" εκτεινομένης της συζητήσεως εκ μέρους μου και στην αναφορά κάποιων φημών. Με εκπλήξατε όταν μου απαντήσατε με απορία: "Το ξέρεις και συ;"».

Ο κ. Τσιάρας σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, πριν από λίγη ώρα, παραδέχθηκε τις συναντήσεις του με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, λέγοντας ότι είχε τέτοιες συναντήσεις, στο πλαίσιο επαφών του και με άλλους εκπροσώπους κομμάτων, ενώ για το περιεχόμενό των συνομιλιών είπε: «δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφας».


Ελευθερία Κουμάντου-Δημήτρης Ράντος

Keywords
Τυχαία Θέματα