Νιγηρία: Νέα χτυπήματα της Μπόκο Χαράμ

Άγνωστοι που οι αρχές θεωρούν ότι είναι μέλη της ισλαμιστικής σέκτας Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους την Παρασκευή, σε ληστεία τράπεζας καισε έφοδο σε αστυνομικό τμήμα στη βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ένοπλοι δολοφόνησαν δύο ανθρώπους στην διάρκεια ληστείας σε υποκατάστηματης UBA στην πόλη Ασκίρα το πρωί της Παρασκευής κι ακολούθως επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα όπου σκότωσαν έναν αστυνομικό κι έναν πολίτη, είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης

Μαλάμ Γιουτάμα.

Η διπλή επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες αφού ύποπτοι ως μέλη της ισλαμιστικής ομάδας απελευθέρωσαν 14 ανθρώπους από μια φυλακή στη γειτονική πολιτεία Γιόμπε και επιτέθηκαν σε κοντινό αστυνομικό τμήμα. Τρεις ένοπλοι που φέρονται ότι ήταν μέλη της Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν στηνδιάρκεια των επιθέσεων αυτών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η οργάνωση διεξάγει μια εκστρατεία χαμηλής έντασης εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν. Μια σύντομη προσπάθεια να αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες κατέρρευσε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τα τελευταία δύο χρόνια σε ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ, η οποία θέλει να εγκαθιδρύσειένα ισλαμικό κράτος στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα