Νιγηρία: Τρομοκρατία με διασυνδέσεις

Οι αρχές της Νιγηρίας απήγγειλαν σήμερα κατηγορίες σε βάρος δύο υπηκόων της χώρας οι οποίοι φέρονται ότι συνέδραμαν έναν ιρανικό εξτρεμιστικό πυρήνα στο σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον ισραηλινών στόχων σε νιγηριανό έδαφος.

Οι νιγηριανές αρχές υποστηρίζουν ότι ο ένας εκ των δύο είχε μεταβεί στην Τεχεράνη και στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να λάβει χρήματα.

Η μυστική υπηρεσία της Νιγηρίας συνέλαβε τους Αμπντουλάχι Μουστάφα Μπερέντε και Σαχίντ Ολουρέμι Αντεούμι, καθώς και ακόμη ένα πρόσωπο, επίσης Νιγηριανό υπήκοο, το Φεβρουάριο. Τους κατηγορεί ότι ήταν μέλη ενός "τρομοκρατικού

δικτύου" που σχεδίαζε να διαπράξει επιθέσεις στο έδαφος της αφρικανικής χώρας.

Ο πυρήνας αυτός δεν κατονομάζεται στο κατηγορητήριο.

Το Ιράν δεν έχει αντιδράσει επίσημα σχετικά με την υπόθεση.

Οι νιγηριανές αρχές εμφανίζονται ανήσυχες σχετικά με την δράση σιιτικών εξτρεμιστικών οργανώσεων οι οποίες συνδέονται με το Ιράν και το Λίβανο στη χώρα της δυτικής Αφρικής. Τρεις υπήκοοι του Λιβάνου δικάζονται για ένα σχέδιο που φέρεται να είχε απεργαστεί η Χεζμπολάχ από τον Ιούνιο.

Αν και οι υποθέσεις αυτές ωχριούν σε σύγκριση με ενέργειες σουνιτικών οργανώσεων, όπως η αλ Κάιντα ή η νιγηριανή εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, οι νιγηριανές αρχές εμφανίζονται θορυβημένες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Φωτογραφία Αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα