Ν/σ για την επικοινωνία νησιών - ηπειρωτικής Ελλάδα

Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μην διαταράσσεται η επικοινωνία των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων ναυτεργατών, θα προωθήσει το υπουργείο Ναυτιλίας σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Μουσουρούλη το μέτρο θα έχει έκτακτο χαρακτήρα, και «θα ισχύει μόνο όταν η κατάσταση θα έχει φτάσει στο απροχώρητο, συνυπολογίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε νησί, όπως το εάν έχει αεροδρόμιο, ελικοδρόμιο ή όχι».

Η

δέσμευση του Υπουργού ήρθε μετά την κατάθεση δυο σχετικών τροπολογιών του γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, με τον κ. Μουσουρούλη να μην τις κάνει αποδεκτές αλλά να καλεί τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους ει του θέματος προκειμένου η ρύθμιση να είναι νομικά και τεχνική άρτια.

Σύμφωνα δεν με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας «η τροπολογία του κ. Κεφαλογιάννη είχε νομικά προβλήματα ενώ η πρόταση του κ. Κεγκέρογλου είχε μόνιμο και όχι έκτακτο χαρακτήρα, όπως θα ήθελε η κυβέρνηση»

Keywords
Τυχαία Θέματα