Ο Roni Iron στο δρόμο για την κορυφή

Ο Roni Iron είναι ένας καταξιωμένος DJ και ταλαντούχος παραγωγός που έχει καταφέρει πολλά πράγματα μόνος του: Να παίξει δίπλα σε σημαντικά ονόματα παγκοσμίου φήμης όπως οι Deep Dish, Christian Varela, Marco Bailey, Leeroy X-Prodigy, Nick Varon και να συνεργαστεί μαζί τους, να γράψει δικιά του μουσική και να κάνει ραδιοφωνικά χιτ και να εξελίσσει συνεχώς αυτό που κάνει. Το 2012 άνοιξε

τη συναυλία των Infected Mushrooms και το κομμάτι του, «De Grecia» ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα κομμάτια του 2013.

Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική;
Όπως πολλά παιδάκια έτσι κι εγώ από μικρός ήμουν κολλημένος με τα μουσική. Είχα μαγνητόφωνα, κασέτες, δίσκους, πικ απ, βελόνες, ακουστικά, γουόκμαν και πάντα έλεγα ότι όταν μεγαλώσω θα ήθελα να παίζω μουσική. Έκανα από μικρός διάφορα κόλπα με κασέτες και χωρίς να το ξέρω τότε, έκανα το λεγόμενο edit. Το έχω από πιτσιρικάς, να πειραματίζομαι και να παρεμβαίνω στο κομμάτι που κάποιος έχει δημιουργήσει. Ήμουν 15 χρονών στο Ναύπλιο και κυκλοφορούσα σαν το Keith Flint από τους Prodigy, με μοϊκάνα και πίρσινγκ. Κι ενώ όλοι γύρω μου άκουγαν ελληνικό και ξένο ροκ και μέταλ, εγώ άκουγα ηλεκτρονική μουσική Chemical Brothers, Prodigy, Underworld κ.α. Ξεκίνησα από το μηδέν και ήταν δύσκολα στην αρχή. Στα 19 μου αποφάσισα να μετακομίσω στην Αθήνα. Εκείνη την εποχή διάβαζα περιοδικά όπως το Lemon ή το Phase που έγραφαν για πάρτι και ήθελα να τα δω από κοντά. Ήρθα στην Αθήνα χωρίς να ξέρω κανέναν. Ξεκίνησα να πηγαίνω στα πάρτι και είχα το θράσος, το θάρρος και την αφέλεια -πες τα όπως θέλεις- να πηγαίνω στον DJ και να του λέω «γεια σου, είμαι ο τάδε και φτιάχνω μουσική, πάρε το CD μου να το ακούσεις». Και μια φορά ο πολύ καλός μου φίλος και συνεργάτης Γιάννης Παλτόγλου (διοργανωτής του Eject festival), με άκουσε και με εμπιστεύτηκε και ξεκινήσαμε συνεργασία, μέχρι σήμερα συνεργαζόμαστε.

Ξεκίνησες σαν DJ και τώρα έχεις περάσει και στην παραγωγή τραγουδιών, πώς έγινε αυτό;
Ήθελα να δημιουργήσω τα δικά μου κομμάτια. Πήγα σε ένα ΙΕΚ να σπουδάσω μουσική τεχνολογία και ηχοληψία, σταμάτησα όμως γιατί γενικά είμαι αυτοδίδακτος και βαριέμαι τις σχολές. Και στο ωδείο που πήγαινα βαριόμουνα. Μπορώ να ακούσω κάτι και να στο παίξω. Ξεκίνησα να ασχολούμαι μόνος μου με τα μηχανήματα και να φτιάχνω δικά μου κομμάτια. Όταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα τα έπαιζε ο Best και ήταν απίστευτο το συναίσθημα, να ακούς το κομμάτι σου και να λένε και το όνομά σου. Στην αρχή ηχογραφούσα όλες τις μεταδόσεις και τώρα πια δεν προλαβαίνω, έχω φτάσει στο άλλο άκρο.

Χρειάζεται μεγάλο κεφάλαιο για να ξεκινήσεις την παραγωγή;
Το κεφάλαιο το έβρισκα πάντα από τη δουλειά μου. Ό,τι λεφτά έβγαζα από τη μουσική τα έβαζα πάλι στη μουσική. Και τώρα τελευταία επένδυσα και έφτιαξα ένα home studio. Αλλά φαντάσου, το πρώτο μου κομμάτι, το «Eyes of the sea» που πουλάει ακόμα και σήμερα που έχει μπει στη συλλογήτου Αλέξανδρου Χριστόπουλου, το έφτιαξα με ένα μηχάνημα των 300 ευρώ. Δεν είναι ανάγκη να έχεις πολύ ακριβό εξοπλισμό για να δημιουργήσεις ένακομμάτι, το θέμα είναι η ιδέα. Και πάλι καλά, από ιδέες είμαι φουλ.

Από πού παίρνεις ιδέες;
Εμπνέομαι πολύ από τις δυνατές νυχτερινές στιγμές και από τις εικόνες στα πάρτι. Από τα συναισθήματα μέσα από τη δουλειά μου ως DJ. και μέσα από τη διασκέδαση που προσφέρω στον κόσμο. Η ίδια η μουσική με εμπνέει και σίγουρα ο έρωτας, ειδικά στους στίχους μου.

Τι είναι ο έρωτας για σένα;
Έχω να ερωτευτώ 9 χρόνια. Όταν βρίσκω μία κοπέλα δεν καταφέρνω να την κρατήσω λόγω δουλειάς, ταξιδεύω πολύ και είναι δύσκολο να με ακολουθήσει. Και από την άλλη, δεν μπορώ την πίεση και τη γκρίνια γιατί έχω μεγαλώσει μόνος μου. Μου αρέσει, βέβαια, αλλά δεν μπορώ την παράνοιακαι τον παραλογισμό. Πρέπει να υπάρχει η λογική σε μια σχέση, να υπάρχουν η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια και αν κάτι από αυτά λείπει, γίνεται δύσκολο. Πάντα ο βασικός μου στόχος ήταν να κάνω καριέρα και να πετύχω στη ζωή μου και κάπως έτσι νομίζω ότι ο έρωτας με προσπερνάει.

Έχεις παίξει μουσική σε πολλά μέρη σε όλη την Ελλάδα, πώς είναι αυτές οι νύχτες;
Έχω την τύχη και την τιμή να έχω παίξει στα καλύτερα μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα σε τοπ περιοχές, Μύκονο, Σαντορίνη, Αράχοβα. Σπέτσες. Τα τελευταία χρόνια έχω πάει σε δεκαπέντε διαφορετικές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, από Έδεσσα μέχρι Μυτιλήνη, Χανιά, Κεφαλονιά, Ελαφόνησο. Κάθε νύχτα και κάθε ταξίδι είναι μία ευκαιρία. Είμαι μόνος σου στο λεωφορείο και πάω στο άγνωστο και ξέρω ότι πάω για να καταπλήξω τους πάντες, να επιβεβαιώσω αυτά που έχει ακούσει το κοινό μου και για να ξαναπάω. Ό,τι και να έχω μέσα μου, όπως και να νιώθω, όταν ανεβαίνω εκεί πάνω δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Είμαι πολύ πεισματάρης, όταν θέλω κάτι το κυνηγάω και το παίρνω. Η νύχτα, γενικά, έχει και καλά και κακά πράγματα,έχει ουσίες που μπορεί να απαγορεύονται αλλά είναι ωραίες, έχει γυναίκες που είναι μαγευτικές και έχει και μουσική που στην αρχή μπορεί να μην σου αρέσει, αλλά μετά να σε τρελάνει.

Βγάζεις χρήματα από τη δουλειά σου;
Το χρήμα δεν έρχεται ακόμη, γιατί μην ξεχνάς ότι ζούμε στην Ελλάδα. Είναι και θέμα κλίκας, οι επιχειρηματίες δεν σε παίρνουν μόνο για την μουσική σου αλλά και για το πόσο κόσμο θα φέρεις. Πιο παλιά δεν ήταν έτσι. Στο εξωτερικό δεν τους νοιάζει, αν παίζεις καλή μουσική σου λένε έλα εδώ αγόρι μου. Δεν τους νοιάζει αν είσαι χοντρός ή κοντός. Στην Ελλάδα τα κοιτάμε, κι εγώ τους απαντάω ότι εγώ δεν φοράω V, δεν είμαι γυμνασμένος και δεν αγαπάω τα τατού, αλλά αγαπάω τη μουσική.

Αν έχεις αγάπη δεν φοβάσαι τίποτα;
Η αγάπη και ο έρωτας σου απελευθερώνουν συναισθήματα, ορμόνες και χημικές ουσίες που τις έχεις καταχωνιασμένες μέσα σου. Αν είσαι πραγματικά ερωτευμένος και έχεις ανταπόκριση είσαι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, αν έχεις δύο τρεις ανθρώπους να σε αγαπάνε αληθινά είσαι ο πιο τυχερός.

Τι αγαπάς εκτός από τη μουσική;
Μου αρέσει το καλό φαγητό, τα έντονα χρώματα και τα παράξενα ρούχα και έχω αδυναμία στις ωραίες γυναίκες. Απολαμβάνω τη φιλοσοφία και την ονειροπόληση. Είμαι με το ένα πόδι στη Γη και με το άλλο στο διάστημα. Οκόσμος δεν έχει πλέον φαντασία και δεν ονειροπολεί, χωρίς αυτά δεν μπορείς να προχωρήσεις. Είτε έχω 1 ευρώ στην τσέπη είτε 1000 περνάω το ίδιο καλά, κάνω τα ίδια πράγματα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Ετοιμάζω δύο νέα τραγούδια και έρχονται πολύ καλές και νέες δουλειές. Κάνω μία στροφή στον ήχο μου, προς το dance ενώ μέχρι τώρα ήμουνα πιο ατμοσφαιρικός.

https://www.facebook.com/roniironofficial

Πηγή: ΓΚΡΕΚΑ

Keywords
iron, iron, γεια σου, dish, nick, keith, prodigy, ροκ, ηλεκτρονική, underworld, αθηνα, γεια, eject, festival, ιεκ, home, studio, eyes, sea, ειλικρίνεια, ελλαδα, μυκονος, μυτιληνη, χανια, νέα, dance, https, facebook, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2013, ηλεκτρονική, το θεμα, δουλεια, εδεσσα, εικονες, θαρρος, θεμα, ιεκ, καριερα, κεφαλονια, μουσικη, ναυπλιο, ονοματα, περιοδικα, πιεση, ρουχα, σαντορινη, σπετσες, σχολες, τραγουδια, τυχη, χρωματα, eject, αγαπη, αδυναμια, ακουστικα, ανθρωπος, απιστευτο, φαγητο, γινεται, διαστημα, εγινε, ευκαιρια, ευρω, ειλικρίνεια, υπαρχει, εποχη, ερχεται, ερχονται, τεχνολογια, ζωη, ζωη μου, ιδεα, ιδεες, ιδια, ιδιο, θρασος, ηχο, κεφαλαιο, λεφτα, λεωφορειο, λειπει, μηδεν, μπορεις, νυχτα, παντα, ονομα, ορμονες, ουσιες, παιδακια, ροκ, σιγουρα, τιμη, φαντασια, φοβασαι, φορα, χρημα, ωδειο, αγνωστο, αγορι, dance, dish, δουλειες, home, ηρθα, keith, κομματι, κοπελα, nick, μια φορα, μυκονο, prodigy, studio, ταξιδι, τυχερος, underworld, ξεχνας, χοντρος
Αναζητήσεις
γιατι εφυγε ο leeroy απο τους prodigy, μένιος φουρθιώτης χοντρος
Τυχαία Θέματα