Ο Α. Αραβαντινός στον ΑΘΗΝΑ984

Ο αρχιφύλακας του Ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού, Αντώνης Αραβαντινός, μίλησε στις 23/07 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Για το θέμα που αποκαλύφθηκε σχετικά με την κατασκευή πισίνας και μπάρμπεκιου σε χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, μεταξύ άλλων είπε:

«Η εφημερίδα (σ. σ. Πρώτο Θέμα) δεν έλεγε ότι τα κάναμε εμείς. Ανέφερε ότι τα κάναμε με λεφτά του δημοσίου».
 
Δημοσιογράφος: Δεν είναι με λεφτά του δημοσίου;

Α. Αραβαντινός: «Όχι βέβαια. Είναι με χρήματα της Ενώσεως Υπαλλήλων, της Πρωτοβάθμιας Ενώσεως και της Ομοσπονδίας.
Αυτό είναι διαπιστωμένο 1000%».
 
Δημοσιογράφος: Και τι ακριβώς εξυπηρετεί;

Α. Αραβαντινός: «Θα σας απαντήσω με ένα γνωμικό της φυλακής που λέει "απ' ό,τι βλέπεις, τα μισά και απ' ό,τι ακούς, τίποτα". Ό,τι είδατε λοιπόν ως κατασκευές είναι υπαρκτές, αλλά η χρήση τους δεν έχει καμία σχέση με το υπόλοιπο περιεχόμενο του ρεπορτάζ, που λέει όσα λέει και είναι ανυπόστατα και ψευδή. Πρόκειται για ένα κλειστό χώρο, μη προσβάσιμο στους κρατούμενους. Είναι ο χώρος υποδοχής των επισκεπτών. Από εκεί περνούν εισαγγελείς, γιατροί, δικηγόροι, άλλοι επιστήμονες, συγγενείς των κρατουμένων... Πήραμε πρωτοβουλία και το κάναμε...».

Δημοσιογράφος: Όλοι αυτοί, οι επίσημοι - ανεπίσημοι, οι οποίοι περνάνε, κάνουν μπάνιο στην πισίνα ή χρειάζονται μπάρμπεκιου; Τις φωτογραφίες είδα, για αυτό σας λέω...

Α. Αραβαντινός: «Πιστέψατε ότι είναι πισίνα; Το πιστέψατε ειλικρινά; Είναι δυνατόν; Είναι πισίνα, μια στέρνα με πλακάκια; Θέλαμε να το κάνουμε όμορφο, μαζεύουμε νερό από έναν καταρράκτη, ήρθαν υπηρεσίες και τα είδαν. Εκεί ανακατεύεται χώμα και νερό. Τι είναι γουρούνια οι κρατούμενοι ή οι υπάλληλοι να κάνουν μπάνιο εκεί; Είναι πισίνα ένας χώρος με διαστάσεις 6,18Χ3,35;».

Δημοσιογράφος: Είναι γούρνα, δηλαδή;

Α. Αραβαντινός: «Είναι μια καλοφτιαγμένη στέρνα. Για να το καταλάβει ο κόσμος. Μια στέρνα, με πλακάκια. Αφού είχαμε πλακάκια εμείς, πληρώσαμε και τα βάλαμε. Δεν είναι πισίνα. Δεν έχει ούτε φίλτρα, ούτε υπερχειλίσεις, ούτε μηχανισμούς χλωρίασης, ούτε ανανεώσεις του νερού. Τίποτα. Είναι ένας χώρος, συλλέκτης νερού, που αν τον αφήναμε έτσι, το τσιμέντο θα διαβρωνόταν, θα σκούριαζαν τα σίδερα, και θα γινόταν μια αηδία. Περί αυτού πρόκειται».

Δημοσιογράφος: Και αυτό που λέει το Πρώτο θέμα για το μπάρμπεκιου;

Α. Αραβαντινός: «Το μπάρμπεκιου, εμείς το λέμε ψησταριά. Εγώ δεν τις ξέρω τις ορολογίες αυτές».

Δημοσιογράφος: Δανείζομαι τον τίτλο της εφημερίδας...

Α. Αραβαντινός: «Καλά κάνετε. Η ψησταριά πάντως δεν έχει λειτουργήσει και ούτε θα λειτουργήσει τώρα. Κάποια φορά μέσα στο χρόνο, μια Τσικνοπέμπτη μπορεί. Όχι στη ώρα της δουλειάς των υπαλλήλων. Μπορεί οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να συγκεντρωθούν σε μια γιορτή, μια αργία. Δεν είναι χώρος προσβάσιμος σε κρατούμενους. Δεν είπα ψέματα. Θα μπορούσα να πω ότι είναι και αυτός διακοσμητικός χώρος. Κάποια στιγμή προβλέπεται να λειτουργήσει. Προβλέπεται επίσης,
Keywords
Τυχαία Θέματα