Ο Α. Μητσός στον ΑΘΗΝΑ984

Ο καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Αχιλλέας Μητσός, μίλησε στις 4/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν οι ηγέτιδες δυνάμεις στον πρωθυπουργό της χώρας δεν ήταν εκείνος ο οποίος τιμά την Ελλάδα. Από την άλλη μεριά, νομίζω ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι φτάσαμε σε ένα σημείο, όπου όντως, μέσα από πάρα πολύ δύσκολες διαδικασίες
και ατέρμονες συζητήσεις, έχει φτάσει η Ευρώπη στο να δώσει μία λύση στο άμεσο πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά και στο πρόβλημα της Ευρωζώνης. Δεν μπορούσε να διανοηθεί κανείς ότι η Ελλάδα βάζει υπό αμφισβήτηση αυτό το γεγονός, αυτή τη λύση...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Χρειάζεται μία κυβέρνηση, η οποία, πραγματικά, να μην αμφισβητείται περίπου από κανέναν, ότι κάνει το καλύτερο για τον τόπο και να μην είναι συνεχώς απειλούμενη από το ότι κάθε μέτρο είναι το τέλος του κόσμου. Με αυτή την έννοια, μια κυβέρνηση με ευρύτατη δυνατή κάλυψη και ταύτιση με τον κόσμο είναι προφανώς η καλύτερη δυνατή συνθήκη».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα