Ο Αχ. Καταρτζής στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Αχιλλέας Καταρτζής, μίλησε στις 21/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τις πρόσφατες βίαιες επιθέσεις:

«Το ΚΚΕ έχει καταδικάσει αυτές τις επιθέσεις, όπως και άλλες παρόμοιες στο παρελθόν. Από εκεί και πέρα, βεβαίως, δημιουργούνται ερωτηματικά και όσον αφορά την στόχευση όλων αυτών των επιθέσεων με τις βόμβες και τα καλάσνικοφ.
Ποιες σκοπιμότητες θέλουν να εξυπηρετήσουν; Αντικειμενικά όμως, κρίνοντας τις εξελίξεις, είναι ολοφάνερο, ότι αυτού του είδους τις επιθέσεις τις αξιοποιούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο η κυβέρνηση και γενικότερα η εξουσία του κεφαλαίου, ώστε να ενταθεί η καταστολή σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Και αυτό είναι το κριτήριο που θα πρέπει να βάλει ο καθένας, το ποιον εξυπηρετούν αυτές οι επιθέσεις...».

Δημοσιογράφος: Γιατί να θέλει μια κυβέρνηση να υπάρχει αυτή η ανασφάλεια, ο φόβος στον κόσμο;

Α. Καταρτζής: «Κρατάμε ένα μεγάλο ερωτηματικό γύρω από την πραγματική στόχευση, γιατί μερικές φορές αλλού μπορεί να χτυπάνε και σε άλλες καταστάσεις να στοχεύουν. Μπορεί να χτυπάνε ένα πολιτικό κόμμα, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να κρύβονται επιδιώξεις, ανακατατάξεις, ανταγωνισμοί και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να υπάρχει πίσω από τέτοιου είδους οργανωμένες επιθέσεις...
Είναι φανερό ότι τέτοιου είδους επιθέσεις καλλιεργούν σε πρώτη φάση τον αποπροσανατολισμό. Αποπροσανατολισμό από τα προβλήματα των εργαζομένων... Αυτό τον καιρό όλο και πιο συχνά, αντί να συζητάμε για τις μειώσεις μισθών, για τη μεγάλη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στα δικαιώματά τους, έχει μπει στην πολιτική αντιπαράθεση ένα άλλο ζήτημα και από εκεί ξετυλίγεται ένα γαϊτανάκι. Αλλά θα ήθελα να βάλω και ένα άλλο ζήτημα. Το κάψιμο της Marfin ήταν κλασική περίπτωση του πώς αξιοποιήθηκε μια προβοκατόρικη ενέργεια με αποτέλεσμα την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών, πώς επέδρασε καταλυτικά σε εκείνη τη φάση, εκείνη την περίοδο, στους αγώνες απέναντι στο μνημόνιο και στις αντιλαϊκές πολιτικές που εκπορεύονταν μέσα σε συνθήκες κρίσης. Είναι θεωρώ γενικότερη εκτίμηση, ότι εκείνη η επίθεση στη Marfin, για την οποία περιμένουμε ακόμη τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως και για άλλες επιθέσεις -για παράδειγμα, τις επιθέσεις με καλάσνικοφ στα αστυνομικά τμήματα κ.λπ.-, είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι κινητοποιήσεις και καλλιεργούν κλίμα φοβίας, τρομοκρατίας μέσα σε λαϊκά στρώματα...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα