Ο Χ. Αηδόνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας του κόμματος "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα", Χρήστος Αηδόνης, μίλησε στις 2/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Η θέση του κόμματός μας, από την πρώτη στιγμή, όταν τελικά αποχώρησε και η Δημοκρατική Αριστερά από την κυβέρνηση, ήταν "όχι" στις εκλογές. Ήταν μια θέση εθνικής ευθύνης, που ήθελε να στηρίξει την χώρα και όχι την κυβέρνηση».

Δημοσιογράφος: Άρα θέλετε να πείτε ότι ήταν αναζήτηση μιας νέας κοινοβουλευτικής συμμαχίας. Αυτό θα ήταν το μείζον, εφόσον αποχώρησε η Δημοκρατική Αριστερά...

Χ. Αηδόνης: «Εμείς τολμήσαμε άμεσα να πούμε "όχι" στις εκλογές και δηλώσαμε ότι αν τελικά η πορεία της χώρας εξαρτιόταν από εμάς, αν δηλαδή ήμασταν 149 και εγώ μαζί με τον κ. Λοβέρδο φτάναμε τους 151, δεν θα επιτρέπαμε να πάει η χώρα σε εκλογές. Αυτό το μεταφράζει ο καθένας όπως θέλει. Εμείς το μεταφράζουμε σαν μια στάση εθνικής ευθύνης. Και γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά ότι μια τέτοια επιλογή θα οδηγούσε την οικονομία στο τέλος και θα αποτελείωνε οποιαδήποτε ελπίδα υπάρχει αυτή την στιγμή να τα καταφέρει η χώρα».

Σε άλλο σημείο είπε: «Δεν συμφωνούμε με τις απολύσεις (σ.σ. στο δημόσιο). Ωστόσο, υπάρχουν μια σειρά από δεσμεύσεις, τις οποίες έχουμε αναλάβει, όταν εγώ και ο κ. Λοβέρδος ψηφίσαμε με θάρρος και είχαμε πει ότι πρέπει να γίνει μια σειρά από πράγματα. Αυτά δεν γίνονται. Για παράδειγμα, υπήρχε μια δέσμευσή μας να επισπεύσουμε τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, οι οποίες θα επιφέρουν στο ελληνικό δημόσιο μια οικονομική ωφέλεια της τάξης του 1 δισ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ρουπακιώτη. Έχει περάσει ένας χρόνος και δεν έχει γίνει τίποτα...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα