Ο Χ. Θεοχάρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, μίλησε στις 27/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την υποβολή φορολογικής δήλωσης:

«Η φορολογική δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά για την συντριπτική πλειοψηφία των υπόχρεων και μόνο σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών, δηλαδή όταν είναι πράγματι σε αδυναμία ο φορολογούμενος να την υποβάλλει ηλεκτρονικά, τότε ο έφορος έχει την δυνατότητα να την δεχτεί και χειρόγραφα...
Το όριο δήλωσης είναι από 250 ευρώ και πάνω. Επειδή οι τράπεζες
βλέπουν και αυτές την ταλαιπωρία στην οποία θα υποβληθεί ο κόσμος, γίνονται συνεννοήσεις μήπως μπορέσουν να στείλουν και οι τράπεζες κάποια στοιχεία, ώστε να αναρτηθούν και αυτά. Αυτό θα δούμε εάν θα το πετύχουμε ή όχι. Εννοώ να αναρτηθούν προσυμπληρωμένα στη δήλωση του Ε1, εάν αυτό καταστεί δυνατόν. Βέβαια, όσοι επιχειρήσουν να υποβάλλουν από τώρα δηλώσεις δεν θα προλάβουν, σε αυτές τις περιπτώσεις εάν έχουν ποσό άνω των 250 ευρώ, θα πρέπει να αναζητήσουν βεβαίωση από τις τράπεζες».

*Για ενδεχόμενο παράτασης:

«Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου. Αυτό που θα εξετάσουμε φέτος είναι η όποια παράταση δοθεί, να είναι μία και οριστική και να μην οδηγηθούμε σε περισσότερες, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Φέτος η διαδικασία θα είναι ταχύτερη απ' ότι τις προηγούμενες χρονιές. Πέρυσι το 80% είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά και η τελευταία εκκαθάριση έγινε αρχές Νοεμβρίου».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα