Ο Χότζον νέος προπονητής της Αγγλίας

Ο Ρόι Χότζσον είναι ο αντικαταστάτης του Φάμπιο Καπέλο στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας και ο άνθρωπος που θα οδηγήσει τα «τρία λιοντάρια» στο EURO 2012 τον επόμενο μήνα.


Ο πρώην τεχνικός της Γουέστ Μπρόμγουϊτς υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Ο 64χρονος είναι ο 17ος προπονητής στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος του Νησιού, ουσιαστικά ο 13ος, αφού υπήρξαν τέσσερις που ανέλαβαν καθήκοντα ως υπηρεσιακοί. Ο τελευταίος ήταν ο εκλέκτορας

της εθνικής ελπίδων, Στιούαρτ Πιρς, ο οποίος κάθισε στον πάγκο μόνο για το φιλικό με την Ολλανδία (2-3).

Ο Χότζσον γεννήθηκε στο Κρόιντον του νότιου Λονδίνου και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1976. Χρειάστηκε να περάσουν 18 χρόνια για να πετύχει την πρώτη σημαντική διάκριση, όταν το 1994 είχε οδηγήσει την Ελβετία σε εξαιρετική πορεία στο Μουντιάλ των ΗΠΑ.

Από τότε άλλαζε αρκετές ομάδες, με μεγαλύτερο διάστημα θητείας στον πάγκο της Φούλαμ από το 2007 έως το 2010. Τότε οδήγησε την αγγλική ομάδα στον τελικό του Europa League, όπου έχασε το τρόπαιο από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μετά από ένα πολύ σύντομο και εντελώς αποτυχημένο πέρασμα από τη Λίβερπουλ, τον Φεβρουάριο του 2011 ανέλαβε τη Γουέστ Μπρομ.

Keywords
Τυχαία Θέματα