Ο Δ. Αναγνωστάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, μίλησε στις 28/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για συνεργασία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΔΗΜΑΡ:

«Η Δημοκρατική Αριστερά σε καμία περίπτωση δεν θα χάσει την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια. Αυτό θα έχουμε ως δεδομένο και κρατούμενο στην συζήτησή μας. Από εκεί και πέρα, μετά και το πέρας της αυριανής διαδικασίας, η ΔΗΜΑΡ
με τα συλλογικά της όργανα θα αποφασίσει και την εκλογική της στρατηγική. Μια από τις περιπτώσεις είναι να υπάρξει μια εκλογική σύμπραξη με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Όμως, υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες, γι' αυτό και η οποιαδήποτε κουβέντα κάνουμε τώρα, ίσως δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα...
Τα πάντα μπορούν να διευθετηθούν όταν υπάρχει το μείζον, που είναι η συμφωνία σε 4 - 5 βασικά ζητήματα. Αυτό που προέχει είναι να υπάρξει μια προεκλογική διακήρυξη, μια προγραμματική συμφωνία. Για εμάς, στην ΔΗΜΑΡ, θα πρέπει να βεβαιωθεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και το ότι δεν θα προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες. Αυτά θα πρέπει να αποτυπωθούν σε ένα χαρτί. Από εκεί και πέρα, οι τεχνικές της εκλογικής συμπόρευσης θα βρεθούν...».

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι θα έχουμε ενδεχομένως και αποχωρήσεις από την ΔΗΜΑΡ, ενόψει αυτής της προοπτικής;

Δ. Αναγνωστάκης: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε περισσότερες εκφράσεις διαφωνίας μέσω αποχωρήσεων. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί, αλλά σε μια συλλογικότητα ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας. Θέλω να πιστεύω πως ό,τι αποφασίσουμε θα το συνυπηρετήσουμε όλοι μαζί. Εξάλλου δεν έχουμε μείνει και πολλοί και σε επίπεδο βουλευτών, αλλά και σε επίπεδο εκλογικής αποδοχής και κοινωνικής αναφοράς. Οι δημοσκοπήσεις, δυστυχώς, δεν είναι καλές για την ΔΗΜΑΡ. Άρα θα ήταν μικρομεγαλισμός να διαφωνήσουμε και να διασπαστούμε για ένα ζήτημα στο οποίο θεωρώ ότι μπορούμε να βρούμε κοινό τόπο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα