Ο Δ. Καρύδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης, μίλησε στις 10/04 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Για τις απεργίες της ΠΝΟ και την πολιτική πραγματικότητα, μεταξύ άλλων είπε:

* Για την 48ωρη απεργία της ΠΝΟ:

«Όταν
γίνεται η απεργία στην καρδιά μιας περιόδου που ξεκινάει, στην ουσία, για πολλά από τα νησιά μας, η τουριστική σεζόν και ειδικά σε αυτήν την εποχή που ξέρουμε όλοι ότι ο χειμώνας που πέρασε ήταν πάρα πολύ δύσκολος για όλη την κοινωνία, πλέον τα προβλήματα φτάνουν στο κόκκινο. Πιστεύουμε ότι και η ΠΝΟ και οι ναυτικοί μας -που και αυτοί έχουν προβλήματα και το αναγνωρίζουμε όλοι-, θα έπρεπε όλα αυτά να τα λάβουν υπόψη τους, ειδικά όταν υπήρξε μια πολύ αναλυτική συζήτηση με τις αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων...
Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν και κομματικές σκοπιμότητες και μια τυφλή σύγκρουση, εν όψει προεκλογικής περιόδου. Διότι, ενώ έχουν γίνει δύο ή τρεις συνεδριάσεις της ΠΝΟ, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, δεν έγιναν ψηφοφορίες. Και δεν έγιναν ψηφοφορίες με την ισχύ της παρουσίας ορισμένων δυνάμεων -κυρίως του ΠΑΜΕ-, οι οποίες επέβαλαν καταστάσεις και λύσεις χωρίς να υπάρξει συζήτηση και διάλογος και να υπάρξει μια ψύχραιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων».

* Για ενδεχόμενη πολιτική επιστράτευση:

«Έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα, το να γίνει μια πολιτική επιστράτευση, αν δεν έχει προετοιμαστεί, δεν θα απέδιδε... Δεν είναι μια απόφαση που απλά την παίρνεις και την εφαρμόζεις. Η πολιτική επιστράτευση σημαίνει ότι πρέπει να έχεις κάνει μια προετοιμασία, σε ποιους απευθύνεται, γιατί πρέπει να πας ατομικές προσκλήσεις στον κάθε ένα, που θα πρέπει να δουλέψει στα πλοία... Νομίζω ότι σωστά κάνει η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση και δεν ακολουθεί και αυτή ακραίες λύσεις. Ας μείνουν αυτοί οι συνδικαλιστές με την ακραία συμπεριφορά. Και ας μην επιφορτιστεί η κυβέρνηση με ακραίες λύσεις και στάσεις, απέναντι σε κάποια αιτήματα τα οποία πρέπει να κουβεντιαστούν, αλλά σε άλλο κλίμα τελείως...
Για το θέμα της απεργίας, υπάρχουν ευθύνες και στη Νέα Δημοκρατία, που ενώ ψήφισε στον εφαρμοστικό νόμο -και το ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας-, την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ... Τώρα ο κ. Σαμαράς βγαίνει και καταγγέλλει την απεργία και από την άλλη, ζητάει και αναστολή του νόμου».

* Για επανένταξη βουλευτών στο ΠαΣοΚ:

«Έχω πει σε όλους τους τόνους ότι το ΠαΣοΚ, σε αυτή τη δύσκολη φάση και για τη χώρα, αλλά και για τη παράταξή μας, πρέπει να προσθέτει δυνάμεις και όχι να αφαιρεί. Δεν έχει καμία τέτοια πολυτέλεια. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχουν κάποιοι άλλοι λόγοι, αυτούς θα τους εκτιμήσει κεντρικά η ηγεσία μας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα