Ο Δ. Καρύδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης, μίλησε στις 6/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

                                                    * Για την επέτειο μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου:

«Πριν τέσσερα χρόνια, είχαμε την δολοφονία, τον άδικο χαμό ενός νέου παιδιού που μετά δημιούργησε μια έκρηξη, η οποία ξέφυγε απ' τα όριά της και προκάλεσε μεγάλες

καταστροφές στην Αθήνα. Δεν χρειάζεται, στη μνήμη αυτού του παιδιού, σε μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή για τον τόπο μας, που είναι απαραίτητη η ενότητα, να ξαναζήσουμε αντίστοιχες καταστροφές. Γι' αυτό πρέπει να υπάρξει απο όλες τις πλευρές, περισυλλογή, περίσκεψη και κυρίως ενότητα. Σε αυτές τις στιγμές, πρέπει όλοι οι Έλληνες να είμαστε ενωμένοι και τέτοιου είδους θλιβερά και τραγικά γεγονότα να μην ξανασυμβούν ποτέ. Όποιος ρίχνει λάδι στη φωτιά, έχει πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη».

Δημοσιογράφος: Εκτιμάτε ότι χθες έπεσε λάδι στη φωτιά απο τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή απο τη Νέα Δημοκρατία;

Δ. Καρύδης: «Ήταν άστοχες και οι δύο ανακοινώσεις και ο πόλεμος ο οποίος διεξήχθη μετά, διαδικτυακά και μέσω των ανακοινώσεων διαφόρων γραφείων Τύπου...».

Δημοσιογράφος: Στη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, μετέχει βεβαίως και το ΠαΣοΚ, με εκπροσώπους του. Υπάρχουν ορισμένα προαπαιτούμενα απο την πλευρά του κόμματός σας. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά ακούστηκε ότι ουσιαστικά είναι "μη προτάσεις". Ζητάτε να μην αλλάξει τίποτα...

Δ. Καρύδης: «Δεν ζητάμε αυτό... Υπήρξε ένα κύμα διαρροών, ορισμένα στοιχεία τους ήταν πάρα πολύ άδικα και εξόργησαν όλη την ελληνική κοινωνία. Μέχρι που αναγκάστηκε ο πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, να παρέμβει σε αυτές τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του ΠαΣοΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς και να πει οτι δεν ισχύουν κάποια πράγματα. Ότι δηλαδή ο συντελεστής φορολόγησης θα πάει στο 45% για πάνω από 26.000 ευρώ. Σε αυτήν την εποχή -που έχουν μειωθεί δραματικά οι μισθοί και οι συντάξεις-, με το να υπερφορολογούμε τους πολίτες, όχι μονο δεν θα έχουμε έσοδα, αλλά δικαιολογημένα θα υπάρξουν αντιδράσεις...».

Δημοσιογράφος: Επί της ουσίας ζητάτε, σε αυτό το κομμάτι, να διατηρηθεί η υπάρχουσα φορολογική κλίμακα;

Δ. Καρύδης: «Ζητάμε η φορολόγηση του 45% να διατηρηθεί στα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ. Έχουμε διατυπώσει κάποιες θέσεις που είναι σημαντικές για νέους επιχειρηματίες και νέους επαγγελματίες, προκειμένου να έχουν για τα 5 χρόνια της δραστηριότητάς τους -με δεδομένο οτι υπάρχει τεράστια ανεργία στη χώρα μας-, το μισό φορολογικό συντελεστή από τους υπόλοιπους επαγγελματίες, να είναι περίπου στο 13%. Ζητάμε τη διατήρηση του αφορολόγητου για τα παιδιά, όπως επίσης να διατηρηθεί το αφορολόγητο τουλάχιστον στο 5% για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, που έχει ιδιαίτερη αξία. Και για τους αγρότες, που είναι στην ουσία φτωχοί, ζητάμε να μην φορολογούνται, να μην υπάρχει δηλαδή λογιστικός προσδιορισμός με βιβλία κ.λπ...».

Δημοσιογράφος
Keywords
Τυχαία Θέματα