Ο Δ. Παπαδημούλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στις 3/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:  

«Χθες κάναμε ένα πρώτο, σημαντικό βήμα για τον μετασχηματισμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ σε ένα ισχυρό, ενωμένο και πλατύ αριστερό κόμμα του 21ου αιώνα. Εγκρίναμε σχεδόν ομόφωνα τα δύο βασικά πολιτικά μας κείμενα, την ιδρυτική διακήρυξη, που προσδιορίζει την ταυτότητα και την πολιτική απόφαση, η οποία δίνει γραμμή πλεύσης για την πολιτική συγκυρία. Η πλειοψηφία με την οποία εγκρίθηκε το πρόγραμμα και η ηγεσία που μας οδήγησε

από το 4% στο 27%, είναι πάρα πολύ μεγάλη. Καταγράφηκε και η διαφορετική άποψη, η οποία είναι υπολογίσιμη, αλλά θέλω να πιστεύω ότι το σύνολο των μελών και των στελεχών μας -όποια από τις δύο απόψεις και αν υποστήριξε-, δεσμεύεται, σέβεται και θα στηρίξει έμπρακτα τις συλλογικές  αποφάσεις».

Δημοσιογράφος: Αιχμή της κυβερνώσας προοπτικής είναι η διαπραγμάτευση για κούρεμα του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο. Κούρεμα και διαπραγμάτευση σημαίνει "εγώ βάζω το πακέτο μου, οι άλλοι βάζουν τους όρους τους και διαπραγματεύομαστε". Πιστεύετε ότι θα είναι εύκολο -και εσωκομματικά-, για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να γίνει μια τέτοια διαπραγμάτευση;

Δ. Παπαδημούλης: «Τίποτα δεν είναι εύκολο, γιατί ζούμε μια οικονομική και κοινωνική οπισθοδρόμηση, μια ανθρωπιστική καταστροφή. Μας έχουν δέσει χειροπόδαρα οι κυβερνήσεις μαζί με τους δανειστές. Γι' αυτό, δεν υποσχόμαστε λαγούς με πετραχήλια, ούτε "στις 18 σοσιαλισμό" -όπως κάποιοι άλλοι, που τώρα αγωνίζονται αν θα πιάσουν το 3%-, αλλά να βάλουμε φρένο στον υφεσιακό κατήφορο, να ανακουφίσουμε στοιχειωδώς τους πιο αδύναμους, να ξαναδημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να προχωρήσουμε με ένα πρόγραμμα ριζικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Για να τα πετύχουμε αυτά, χρειάζεται νέα ρύθμιση του χρέους. Γι' αυτό επιμένουμε σταθερά στην ακύρωση του μνημονίου και την αντικατάστασή του από ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, με αιχμή ένα νέο κούρεμα του χρέους».

                                                                       «ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα