Ο Δ. Πουλικάκος & Ο Σόκος στον ΑΘΗΝΑ984

Η εκπομπή του ΑΘΗΝΑ 9.84 «Radio Gaga» -που επιμελούνται και παρουσιάζουν ο Θόδωρος Σαραντής και ο Βαγγέλης Καργούδης- φιλοξένησε την Πέμπτη 28/04 τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟ και τον Σόκο.
Με αφορμή την παρουσίαση της νέας τους δουλειάς -μαζί με τους Live Project Band-, «Η Ύδρα των Πουλιών», σε ποίηση Νίκου Εγγονόπουλου, την Παρασκευή 29/04 στο «Gagarin», οι δύο καλλιτέχνες μίλησαν για το άλμπουμ και για τη συνεργασία τους.
Μεταξύ άλλων, είπαν:
* Για το άλμπουμ

Θ. Σαραντής: Είχατε καλές κριτικές;

Σόκος: «Ναι, είχαμε καλές κριτικές».

Θ. Σαραντής: Οι κριτικές, πώς μεταφράσθησαν;

Σόκος: «Οι κριτικές δεν σημαίνουν κάτι για νούμερα...».

Σε άλλο σημείο, ο Σόκος είπε: «Τον Εγγονόπουλο τον γνώριζα μόνο ως ζωγράφο. Δεν είχα ιδέα ότι ήταν και ποιητής. Και ενημερώθηκα από τον κ. Πουλικάκο».

Θ. Σαραντής: Με τον κ. Πουλικάκο, πώς βρεθήκατε; Ποιος καλός άνεμος σας έφερε;

Σόκος: «Κάναμε ένα κομμάτι στην προηγούμενη δουλειά της μπάντας».

* Για την επικείμενη συναυλία τους:

Σόκος: «Θα παρουσιάσουμε δύο μορφές της Ύδρας. Θα παρουσιάσουμε ένα 36λεπτο, κατά το ήμισυ αυτοσχεδιαστικό, το οποίο θα είναι με ένα σύνολο οργάνων. Ένα ακορντεόν, εγώ, κλαρινέτο, κόντρα μπάσο, βιόλα...».

Θ. Σαραντής: Όπου αυτή η μορφή είναι ουσιαστικά διαφοροποιημένη από αυτή που έχει βγει στο cd ή του ιδίου κλίματος; Δηλαδή, είναι μια συνέχεια, είναι ένα μέρος; Είναι αυτό που δεν χώρεσε να μπει στο cd;

Σόκος: «Όχι, δεν είναι αυτό που δεν χώρεσε να μπει στο cd, δεν είναι μέρος του cd, δεν έχει καμία σχέση με το cd».


Θ. Σαραντής: Είναι μία ανεξάρτητη δουλειά, η οποία προέκυψε ταυτόχρονα, αργότερα; Πότε ακριβώς προέκυψε αυτό;

Σόκος: «Προέκυψε όταν αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την παρουσίαση. Ο δίσκος είναι μία ώρα. Προσωπική μου άποψη είναι, ότι δεν μπορείς να βάλεις έναν άνθρωπο να πληρώσει ένα εισιτήριο σε ένα μεγάλο χώρο και να τον κρατήσεις μία ώρα. Και μετά από μία ώρα να του πεις "ευχαριστώ, καληνύχτα, γεια σου". Αλλά ούτε υπήρχε κάτι, υπό τη μορφή τού αυτό που λέμε support, να έρθει μία μπάντα να παίξει κάτι. Δηλαδή, τι θα παίξει μία μπάντα και μετά να βγεις να παίξεις; Και με το Μάριο Δαπέργολα που είναι στη βιόλα, θέλαμε καιρό να κάνουμε κάτι, στήσαμε αυτό, και θα δείξουμε αυτό».

Θ. Σαραντής: Πώς αποφάσισες να κάνεις μία εμφάνιση, στην οποία αυτός που θα έρθει να δει τον Δημήτρη Πουλικάκο -δεν παύεις να υπάρχεις εσύ-, αυτός ο κόσμος δεν θα απαιτήσει να ακούσει κάτι από σένα; Από τα δικά σου;

Δ. Πουλικάκος: «Μέσα σε αυτά, είναι και αυτά».

Θ. Σαραντής: Γιατί να απουσιάσουν;

Δ. Πουλικάκος: «Γιατί δεν έχουν θέση σε αυτή τη συγκυρία».


«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα