Ο Δ. Βαρτζόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μίλησε στις 14/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου.
Μεταξύ άλλων, είπε:
«Είναι σαφές ότι οι αντικειμενικές επιδιώξεις που έχει αυτή η κυβέρνηση, έτσι όπως προέκυψαν -ας μην σχολιάσουμε πώς-, δημιουργούν ορισμένες αδήριτες ανάγκες. Αυτές θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα στο συγκεκριμένο
χρονοδιάγραμμα που έχει η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου... Στην κυβέρνηση αυτή συμμετέχουν τρία κόμματα, τα οποία έχουν ριζικές διαφορές ιδεολογίας και κατά συνέπεια, ριζικές διαφορετικές προσεγγίσεις σε πάρα πολλά από τα ζητήματα της καθημερινής κυβερνητικής πολιτικής. Άρα, το ζητούμενο είναι να κάνουμε τη δουλειά μας, με συνέπεια και πάθος, αλλά στα ζητήματα στα οποία συμφωνούμε...».

Και πρόσθεσε: «Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας παραμένουν ίδιες, έτσι όπως τις εξέφρασε ο πρόεδρος ήδη από το καλοκαίρι. Εκείνο το οποίο άλλαξε είναι το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε εκ των πραγμάτων και ύστερα από την απόφαση του τέως πρωθυπουργού, του κ. Παπανδρέου, να εκκινήσει τις διαδικασίες του δημοψηφίσματος, οδηγηθήκαμε εκ των πραγμάτων, αναπόφευκτα, στην ανάγκη δημιουργίας αυτής της μεταβατικής κυβερνήσεως, για να μην καταστραφεί η χώρα...
Η οργανωμένη βάση της Νέας Δημοκρατίας το δέχτηκε αυτό -για να χρησιμοποιήσω έναν ψυχιατρικό όρο-, με ανάμικτα συναισθήματα. Από τη μια μεριά, η βάση γνωρίζει ότι αυτό πρέπει να γίνει. Από την άλλη, η βάση αδημονεί να έρθει -όπως πιστεύουμε εμείς-, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Η σωτήρια λύση δεν ήταν μη καθαρή. Η σωτήρια λύση ήταν επιβεβλημένη και δεν γινόταν διαφορετικά. Δηλαδή, όταν κάποιος έχει ένα βαρύ ατύχημα, τον "διασωληνώνεις", δεν γίνεται διαφορετικά. Αλλά αυτό δεν είναι το καλύτερο για αυτόν. Μετά, όμως, όταν θα τον πάρεις από το δρόμο και θα τον πας στην εντατική, εκεί πρέπει να μπει ο κατάλληλος γιατρός. Και ο κατάλληλος γιατρός είναι η Νέα Δημοκρατία, κατά την άποψή μας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα