Ο δήμαρχος ζητά εισαγγελέα για τα σκουπίδια

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ζητώντας την παρέμβασή του, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, μετά τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ύστερα από τις συλλήψεις για παράνομη απόθεση απορριμμάτων σε δασική έκταση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκε ένταση στο δημοτικό συμβούλιο, όταν απορρίφθηκε αίτημα της αντιπολίτευσης να συζητηθεί το θέμα, με αφορμή τις συλλήψεις

για παράνομη απόθεση απορριμμάτων σε δασική έκταση στα Περιβόλια Μεγαλόπολης, που διαπιστώθηκε την Παρασκευή από την αστυνομία.

Ο δήμαρχος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι αναμένει την κατάθεση της σχετικής δικογραφίας ώστε να ενημερωθεί για το περιστατικό στη Μεγαλόπολη, ενώ υπογράμμισε πως η αρμοδιότητα των δήμων εξαντλείται στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

Επιπλέον, ανέφερε πως θα ζητήσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να προστατευθούν οι δημότες και κατ' επέκταση ο δήμος, από «ανεύθυνες και ανυπόστατες καταγγελίες και διαδόσεις, που, δυστυχώς, τις υποθάλπει και η μείζονα μειοψηφία του δήμου».

Στο μεταξύ, για το ίδιο θέμα, ο δήμαρχος της Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και κατοίκους από το χωριό που έγινε η παράνομη εναπόθεση των σκουπιδιών, ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για το συμβάν. Ο κ. Μπούρας ανέφερε, επίσης, ότι πρόθεσή τους είναι να πάνε στην Εισαγγελία Τρίπολης, προκειμένου να ενημερωθούν γιατί -αφού υπήρχε αυτόφωρη διαδικασία- οι συλληφθέντες για την παράνομη ταφή σκουπιδιών αφέθηκαν ελεύθεροι. Παράλληλα, ζήτησαν από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου να εφαρμοστούν οι νόμοι και τόνισαν ότι απαιτούν να απομακρυνθούν άμεσα τα σκουπίδια από τον χώρο της παράνομης εναπόθεσης.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι κατανοεί πλήρως την οργή του δημάρχου, των παραγόντων και των κατοίκων της περιοχής και πρόσθεσε ότι περιμένει την έκθεση του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) και της διεύθυνσης Υγείας (που επισκέφθηκαν την περιοχή, την Παρασκευή και σήμερα, αντίστοιχα), προκειμένου άμεσα και τεκμηριωμένα να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, με αφορμή την υπόθεση αυτή, υπογράμμισε πως στέλνει μήνυμα «σε όλη τη μαύρη οικονομία των σκουπιδιών», ότι η περιφέρεια αρχίζει ελέγχους σε όλη την περιφέρεια για τη διάθεση των απορριμμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα