Indoors Plus

Έναν παράξενο, αλληγορικό, λευκό κήπο, 50 τετραγωνικών μέτρων, που αποτελεί απεικόνιση της κάτοψης του Εθνικού Κήπου, έχουν την ευκαιρία να περιδιαβούν οι φιλότεχνοι έως και τις 26 Μαΐου, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Πρόκειται για την εγκατάσταση της ομάδας Indoors Plus, την οποία επιμελήθηκε ο Σταμάτης Σχιζάκης , ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τη Βάνα Λυκομήτρου:

«Η ομάδα ξεκίνησε με πρόθεση να δημιουργήσει ένα
κοινό έργο, μέσα από μια συλλογική διαδικασία, όπου κάθε μέλος της ομάδας θα διατηρεί την ατομικότητά του, κι έτσι κάπως κατέληξε στο θέμα του Εθνικού Κήπου. Το έργο παίρνει τη μορφή μιας μεγεθυμένης μακέτας, βασισμένης στην κάτοψη του Εθνικού Κήπου, κατασκευάζοντας έναν χώρο πολύ μικρότερο από τον ίδιο τον Εθνικό Κήπο, αλλά αρκετά μεγάλο, για να περιηγηθεί ένας άνθρωπος μέσα. Έτσι, οι Indoors υπερβαίνουν μια απλή απεικόνιση και καταφέρνουν να δημιουργήσουν έναν συμβολικό χώρο μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού. Ο θεατής με την είσοδό του βιώνει αυτόν τον παράδοξο χώρο κι ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα στον κήπο, ζωντανεύει το έργο δημιουργώντας παλμούς τόσο στην ίδια την εγκατάσταση και στα υλικά της, όσο και μέσα από ηλεκτρονικούς αισθητήρες που υπάρχουν. Επηρεάζει και το ηχητικό τοπίο, το οποίο αποτελείται από μια σύνθεση ηλεκτρονικών και φυσικών ήχων».
Keywords
Τυχαία Θέματα