Ο Γ. Αράπογλου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γενικός διευθυντής της PULSE, Γιώργος Αράπογλου, μίλησε στις 30/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων, είπε:
Δημοσιογράφος: Για πρώτη φορά στη δική σας έρευνα, περνά μπροστά η Νέα Δημοκρατία, οριακά βεβαίως, με πεντακομματική Βουλή στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου...

Γ. Αράπογλου: «Με πεντακομματική
Βουλή σχεδόν σίγουρη, αλλά χωρίς να κλείνουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει και κάποια είσοδος άλλου κόμματος ή άλλων, αφού -όπως είδατε στη δημοσκόπηση- υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό ανθρώπων που δηλώνουν ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν, και αναποφάσιστων, οι οποίοι μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα υπέρ κάποιου ή υπέρ κάποιων μικρότερων κομμάτων. Ή και η αποχή ακόμα, αν επιβεβαιωθεί να ανεβάσει εκλογικά το ποσοστό κάποιου κόμματος πάνω από το όριο του 3%».

Δημοσιογράφος: Στην επόμενη μέτρηση, φαντάζομαι, ότι θα έχει αλλάξει πολύ το εύρημα της παράστασης νίκης...

Γ. Αράπογλου: «Έχετε δίκιο. Πιθανολογούμε κάποια επίδραση στα υπόλοιπα ερωτήματα, αλλά αν παρατηρήσετε και την εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου που υπάρχει, θα δείτε ότι αποτυπώνεται μια σταθερή κάμψη του ποσοστού του ΠαΣοΚ και μια σταθερότητα, ίσως και μια ελαφρά άνοδο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά κυρίως σταθερότητα... Άρα, θα έλεγα, ότι αυτό επιβεβαιώνει αυτήν την εκτίμηση και ως τάση διαχρονική...».

Και πρόσθεσε: «Το κύριο συμπέρασμα της έρευνας αποτυπώνει ένα γενικότερο προβληματισμό και επιφυλακτικότητα για το σύνολο των πολιτικών κομμάτων και του πολιτικού προσωπικού, αλλά πιστεύω, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να το έχει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. Αργεί πολύ η κάμψη τού εν ενεργεία πρωθυπουργού, στο ερώτημα της καταλληλότητας. Εδώ τη βλέπουμε να αποτυπώνεται μέσα στο δεύτερο χρόνο, ουσιαστικά, της διακυβέρνησης...».

Δημοσιογράφος: Θα περίμενε κανείς, να έχει πάρει περισσότερο πάνω της η Νέα Δημοκρατία...

Γ. Αράπογλου: «Η Νέα Δημοκρατία έχει περάσει κάποιους εσωκομματικούς κραδασμούς πρόσφατα και σαφώς δεν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα από την προηγούμενη θητεία της. Είναι σύνηθες, για το κόμμα που χάνει τις εκλογές και περνάει στην αντιπολίτευση, να περνάει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, προκειμένου να μπορέσει να ανακάμψει. Διάστημα μεγαλύτερο του ενός - ενάμιση χρόνου, που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Θα έλεγα, πως το ενδιαφέρον είναι, ότι παρόλο που η Νέα Δημοκρατία δεν φαίνεται ακόμα να πείθει μεγάλα ποσοστά, αντίθετα, οι απόψεις που εκφράζει ο πρόεδρός της φαίνεται να αντιμετωπίζονται με θετική διάθεση από ψηφοφόρους, οι οποίοι δεν επιλέγουν τη Νέα Δημοκρατία ως πρόθεση της ψήφου τους, χωρίς προκατάληψη, με θετική διάθεση, ακόμα και από ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων ή και του ΠαΣοΚ».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα