Ο Γ. Φλωρίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο επικεφαλής της πολιτικής πρωτοβουλίας "Κοινωνικός Σύνδεσμος", Γιώργος Φλωρίδης, μίλησε στις 06/03 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.
Για την κυβέρνηση Παπαδήμου και την αλλαγή ηγεσίας στο ΠαΣοΚ, μεταξύ άλλων, είπε:

«Το πείραμα της κυβέρνησης Παπαδήμου έχει
να κάνει κυρίως με τον κ. Παπαδήμο. Έναν άνθρωπο ο οποίος έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία της πατρίδας, προσπάθησε, ηγούμενος μιας κυβέρνησης η οποία ήταν πολύ πίσω από τα πράγματα και πολύ κατώτερη των περιστάσεων...».

Δημοσιογράφος: Έχει να κάνει και με τα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου...

Γ. Φλωρίδης: «Ασφαλώς. Όλα ξεκινάνε από το εάν τα κόμματα τα οποία συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση τέτοιου χαρακτήρα, έχουν αποδεχτεί τις βασικές ανάγκες τις χώρας, τις έχουν καταλάβει καλά και θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της χώρας και όχι στους μικροκομματικούς τους σκοπούς. Εάν η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε ενδεχομένως η Ελλάδα να καταφέρει, με καλύτερο τρόπο, από καλύτερη βάση, να αντιμετωπίσει αυτό το τεράστιο πρόβλημα, από το οποίο δεν θα βγούμε εύκολα, ούτε γρήγορα. Απλώς αν είναι να βγούμε σε δέκα χρόνια, με μια ικανοποιητική διακυβέρνηση μπορούμε να βγούμε σε πέντε. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά νομίζω...
Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις ανθρώπων, υπουργών, που πιστεύουν στην ανάγκη μεγάλων μεταρρυθμίσεων, το υπόλοιπο σχήμα είναι -νομίζω- πολύ πίσω από τις ανάγκες της χώρας. Στην πραγματικότητα, είναι το προηγούμενο σχήμα της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, το οποίο έκανε τόσο μεγάλη ζημιά στην χώρα, που δεν ξέρει κανένας πώς να την υπολογίσει...».

* Για αλλαγή ηγεσίας στο ΠαΣοΚ:

«Ο νέος ηγέτης (σ. σ. του ΠαΣοΚ)  θα κριθεί από αυτά τα οποία θα κληθεί να κάνει. Σίγουρα "ούτε ψύλλος στον κόρφο του", διότι όποιος και να είναι, από την ώρα που έχει να πάρει ένα κόμμα που είναι σε κοινωνική εξαέρωση, χωρίς καμία κομματική συγκρότηση και κυρίως χωρίς καμία ιδεολογική και πολιτική πρόταση. Αν καταφέρει και συγκροτήσει στοιχειωδώς όλα αυτά, ενδεχομένως κάτι να γίνει στη συνέχεια. Αλλά η αφετηρία για το νέο αρχηγό θα είναι πολύ κακή, έτσι κι αλλιώς. Βέβαια έτσι όπως έστρωσαν, θα κοιμηθούν. Επειδή δεν είναι τίποτα από παρθενογένεση τώρα. Όλοι συμμετείχαν σε μια πορεία, όλοι δέχτηκαν αυτά τα οποία έγιναν, όλοι τα υπηρέτησαν...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα